Παρουσιάζεται στη Λάρισα η «Αντιληπτική Νοημοσύνη»

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνδιοργάνωση με το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς & τις Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Brian Boxer Wachler σε μετάφραση Κώστα Λάνταβου και Κλαίρης Μπακούρα, Αντιληπτική Νοημοσύνη. Το μυστικό του εγκεφάλου για να βλέπει πέρα από την ψευδαίσθηση, την παρανόηση και την αυταπάτη την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 59, Λάρισα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Λάνταβος, Ιατρός, Ποιητής, Μεταφραστής & Επιμελητής του βιβλίου, η Κλαίρη Μπακούρα, Σύμβουλος Πολιτισμικής Διαχείρισης, Μεταφράστρια του βιβλίου, ο Νίκος Τράντος, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και η Αθηνά Χατζούλη, Ομαδική Αναλύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια,Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

· Πότε πρέπει να ακολουθούμε τη διαίσθησή μας;
· Πώς οι πιο επιτυχημένοι πωλητές και έμποροι προσελκύουν περισσότερους πελάτες;
· Γιατί προτιμάμε προϊόντα που διαφημίζονται από διασημότητες;
· Γιατί μερικοί αθλητές είναι διαρκώς νικητές και άλλοι διαρκώς χαμένοι;
· Γιατί μερικοί άνθρωποι βλέπουν τον Ιησού σε ένα Cheeto;
· Είναι θεμιτό να φαντασιωνόμαστε κατά τη διάρκεια του σεξ;

Εξερευνώντας την ικανότητα του εγκεφάλου να ερμηνεύει και να κατανοεί, ο Dr. BrianBoxerWachler περιγράφει πώς η αντίληψή μας μπορεί να είναι άλλες φορές κοντά στην πραγματικότητα και άλλες πιο κοντά στην ψευδαίσθηση ή στην αυταπάτη.

Το πώς διακρίνουμε την κάθε περίπτωση είναι η βάση για τη βελτίωση της Αντιληπτικής Νοημοσύνης (ΑΝ).

Με συγκεκριμένα επιστημονικά παραδείγματα και μελέτες, ο ΔρBrian εξηγεί γιατί οι αισθήσεις μας δεν «συνεργάζονται» πάντα με την πραγματικότητα και πώς η αντιμετώπιση αυτού ακριβώς του φαινομένου μπορεί να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων στη ζωή μας. Η τελειοποίηση της ΑΝ αυξάνει τις δυνατότητες ώστε ο καθένας να έχει ό,τι επιθυμεί περισσότερο στη ζωή: καλύτερη δουλειά, καλύτερες σχέσεις, καλύτερο σεξ, περισσότερη επιτυχία, περισσότερη ευτυχία. Χωρίς Αντιληπτική Νοημοσύνη κάθε στόχος επιτυγχάνεται με πολύ κόπο, επειδή συνεχώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Με την ανάγνωση της ΑΝ, αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας σε κάθε περιοχή της ζωής μας. 

Ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη και ένας από τους κορυφαίους οφθαλμιάτρους στον κόσμο για τον Κερατόκωνο, την αποκατάσταση της όρασης με λέιζερ (LASIK) και τις θεραπείες ξηροφθαλμίας, ο Μπράιαν Μπόξερ Γουόξλερ έχει αφιερώσει την καριέρα του στην χειρουργική οφθαλμιατρική. Για δύο δεκαετίες είναι πρωτοπόρος γιατρός και δραστηριοποιείται σε κλινικό, ακαδημαϊκό και ερευνητικό πλαίσιο. Το εύρος της εμπειρίας του επεκτείνεται στην κατανόηση του τρόπου σκέψης των ανθρώπων και του τρόπου λειτουργίας του νου. Ο Δρ Μπράιαν ζει στο Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, με την οποία είναι παντρεμένος από το 1993. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένας από τους λίγους άνδρες σε ολόκληρη τη χώρα που υιοθέτησε και το επώνυμο της συζύγου του. Όταν παντρεύτηκαν, ο ίδιος και η σύζυγός του συνένωσαν τα επώνυμά τους για να δημιουργήσουν το BoxerWachler. Έχουν δύο αξιαγάπητες δίδυμες κόρες. Σήμερα είναι διευθυντής του Ινστιτούτου BoxerWachlerVision στο Μπέβερλυ Χιλς και γιατρός προσωπικού στο περίφημο Ιατρικό Κέντρο «Κέδροι του Σινά» του Λος Άντζελες.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας