Μητσοτάκης: Επιστρέψατε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια – Τσίπρας: Αποτύχατε, βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια

Με δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δευτερολογία του στη Βουλή για τη συζήτηση που αφορά τα εργασιακά.

«Όσα ακούστηκαν νωρίτερα μας δείχνουν ποιος είναι το παρόν και ποιος θέλει το παρελθόν. Δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε. Για την ακρίβεια είστε στο 2014» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν ακούω να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μειώθηκε ο τζίρος στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα κατά 30%. Όταν παραπέμπω σε αναρτήσεις που κάνει για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία γιατί το κοριτσάκι δεν ανήκε στα παιδιά που καλύπτον τα σχολικά γεύματα, επιστρέφετε στην αντιπολίτευση που κάνατε με τα μαγκάλια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει με τις συνέπειες της πολιτικής σας» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν έχετε μάθει και αναγκάζεστε να υιοθετείτε ένα λόγο που είναι ξεπερασμένος από τα γεγονότα. Αναρωτιέμαι αν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν έχει επιστρέψει αλλά η πορεία τους τελευταίους μήνες είναι σε θετική κατεύθυνση. Έφυγε η κρίση της χώρας και μείνατε εσείς με τη δική σας κρίση, την εσωτερική σας, και προσπαθείτε να την εξάγετε αλλά με το ζόρι εισπράττει χειροκροτήματα απο την κοινοβουλευτική σας ομάδας. Αν συνεχίσετε σε αυτή την γραμμή, την κυβέρνηση μπορεί να την διευκολύνετε, αλλά δεν κάνετε καλό στην χώρα. Κάτι παραπάνω περιμένουν οι πολίτες από αυτό που βλέπουμε σήμερα» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας»

Αλ.Τσίπρας: Προωθείτε το μοντέλο του εργαζόμενου φτωχού

«Ήσασταν κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης που διέλυσε όλους τους εργασιακούς νόμους, με τη λαίλαπα όλων των μνημονίων», τόνισε απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του στην ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για τα εργασιακά, προσθέτοντας ότι «είστε η κυβέρνηση που έφερε μέσα σε λίγους μήνες πρωτοφανή ύφεση με την απώλεια του 25% του πλούτου της χώρας».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συμφωνία του 2015 σημείωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «ξεχνάτε για άλλη μια φορά ότι ήταν μια δύσκολη συμφωνία αλλά με προοπτική, διότι εκεί που εσείς αποτύχατε 3 φορές εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αυτό που ούτε στο όνειρό σας δεν είχατε δει».

«Προωθείτε το μοντέλο του εργαζόμενου φτωχού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα προσθέτοντας ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης κάποιος «δουλεύει για 8 ώρες και πληρώνεται για 4. Εμείς δημιουργήσαμε 500.000 θέσεις εργασίας και νομοθετήσαμε μια σειρά μέτρων υπέρ των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «υπερδιπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που δήλωσαν υπερωρίες. Παραλάβαμε την αδήλωτη εργασία στο 19,2% και την παραδώσαμε στο 9%».

Στη συνέχεια, ο ίδιος κοιτώντας πάντα προς τα κυβερνητικά έδρανα, υπογράμμισε ότι «είχατε υπογράψει 4,5% πλεονάσματα και καταφέραμε να μειώσουμε κατά 20 δισ. το κόστος στην πενταετία, σε σχέση με αυτά που είχατε υπογράψει».

Πηγή: topontiki.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας