Για πρώτη φορά Λαρισαίοι δικηγόροι ανεβαίνουν στο «σανίδι» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη παράσταση στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας είναι γεγονός. Μια παρέα που συντόνιζε επί πέντε συνεχόμενους μήνες η Χριστίνα Βράκα έγινε θεατρική ομάδα και ανεβάζει για τρεις βραδιές την παράσταση «Η Ψεύτρα του Ζαν Κοκτώ μέσα από 10+1 αληθινές ιστορίες».
Οκτώ γυναίκες και τρεις άνδρες, όλοι τους νομικοί, δεν διστάζουν να «τσαλακώσουν» το προφίλ τους ενώπιον όλων. Συναδέλφων, δικαστών, υπαλλήλων και εισαγγελέων.
Το τελευταίο διάστημα έκαναν πρόβες μέσα στα γραφεία τους. Στα διαλλείματα των δικαστηρίων έβγαζαν ανάμεσα από τα δικόγραφα τους μονολόγους τους και έκαναν επαναλήψεις.
«Όλα ξεκίνησαν όταν τους ζήτησα να γράψουν από μια ιστορία μέσα από τη δουλειά τους. Μια κωμική ή τραγική ιστορία. Οτιδήποτε» εξηγεί η Χριστίνα Βράκα στα «Ρεπορτάζ του Κάμπου» κατά τη διάρκεια της πρόβας της Πέμπτης «Τότε άρχισα να βάζω εμβόλιμα κομμάτια από την Ψεύτρα όπου ο Κοκτώ διαπραγματεύεται το ψέμα και την αλήθεια» και το αποτέλεσμα που βγήκε είναι εκπληκτικό.
***
Η ιστορία μιας γυναίκας που πήγε να πάρει διαζύγιο διότι έπιασε τον άνδρα της με την μητέρα της. Βίωσε το ψέμα και την αλήθεια. Μια άλλη πάλι, δικηγόρος που άρχισε να εργάζεται κατάλαβε πως πρέπει να εγκλιματιστεί στο σύστημα και στις συνθήκες. Να αποστασιοποιείται για να μην χάνει τον εαυτό της. Όφειλε να προστατεύεται και το έκανε πείθοντας τον εαυτό της πως ζει ένα ψέμα. Πως έχει χάσει την αλήθεια της.
Λίγη χορογραφία, μερικές στολές και πολύ μεράκι. Αυτό είναι το μυστικό της παράστασης που αναμένεται να αγγίξει ιδιαίτερα το κοινό. Η αλήθεια και το ψέμα αναζητούνται καθημερινά στο Δικαστικό Μέγαρο.
Η Μένια Γαργάλα, ο Φώτης Γιαννούλας, ο Νίκος Κολοκυθόπουλος, η Κατερίνα Κούτσικου, η Δώρα Λάμπρου, η Κατερίνα Λόκα, η Χρύσα Μούσιου, η Δανάη Μπουροτζίκα, η Ιωάννα Πολύζου, η Κατερίνα Σταυροπούλου και ο Θανάσης Φυτιλής υπό τη διδασκαλία και τη σκηνοθεσία της Χριστίνας Βράκας αξίζουν το χειροκρότημα όλων.
**Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χορίαμβος αλλά μην πάτε αν δεν έχετε κάνει κράτηση. Όλες οι θέσεις είναι πιασμένες για Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη…
Αλήθεια.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κάμπου

Φωτογραφίες – Βίντεο: Λεωνίδας Τζέκας
Κείμενο: Κώστας Γκιάστας

Βρείτε μας