Πανσέληνος του χιονιού: Φωτογραφίες από την πρώτη υπερπανσέληνο του 2020

«Γεμάτο» και εντυπωσιακό το φεγγάρι ήδη από σήμερα, μια μέρα πριν την πρώτη υπερπανσέληνο του 2020. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα υπάρξει η πρώτη υπερπανσέληνος του 2020, καθώς η πανσέληνος θα συμπέσει σχεδόν -με διαφορά μιας μέρας- με την κοντινότερη απόσταση της Σελήνης από τη Γη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται κάπως μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως. Φέτος θα υπάρξουν άλλες τρεις υπερπανσέληνοι. Η πανσέληνος θα συμβεί στις 09:34 ώρα Ελλάδας της Κυριακής, ενώ το φεγγάρι θα φθάσει στο περίγειο της ελλειπτικής τροχιάς του, δηλαδή στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη (360.461 χιλιόμετρα) το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:28 ώρα Ελλάδας). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και της Κυριακής η Σελήνη θα έχει την «τιμητική» της, εφόσον βέβαια ο καιρός κατά τόπους το επιτρέψει.

Στη Βόρεια Αμερική αυτή η πανσέληνος της χρονιάς ήταν γνωστή από παλιά ως «πανσέληνος του χιονιού» (επειδή συνήθως χιόνιζε πολύ τέτοια εποχή) ή «πανσέληνος της πείνας» (επειδή το κυνήγι ήταν δύσκολο λόγω του χιονιού και του κρύου) ή «πανσέληνος της αρκούδας» (γιατί έβγαινε…παγανιά).

Το φεγγάρι όμως είναι ήδη «γεμάτο» και πολύ εντυπωσιακό. Δείτε τις φωτογραφίες από την πρώτη υπερπανσέληνο του 2020.

Πανσέληνος του χιονιού
Πανσέληνος του χιονιού  EUROKINISSI
Πανσέληνος του χιονιού
Πανσέληνος του χιονιού  EUROKINISSI
Πανσέληνος του χιονιού
Πανσέληνος του χιονιού  AP
Πανσέληνος του χιονιού
Πανσέληνος του χιονιού  AP
Πανσέληνος του χιονιού

Πηγή: news247.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας