Κάλεσμα ΕΚΛ στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 6:30μμ στην Πλ.Ταχυδρομείου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Κανένας εφησυχασμός, καμία επαγρύπνηση, γιατί τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στην περιοχή μας, απειλώντας με νέα δεινά τους λαούς, με νέες επεμβάσεις, νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, νέες καταστροφές και θανάτους, νέες συμφορές και προσφυγιά.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων . Είναι μια συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.
Έχει πια χρεοκοπήσει το δόγμα που ακούει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μας εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μαρτυρούν οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τουρκίας με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης.
Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του σημερινού υπουργού Άμυνας πως «θα ξαναματώσουμε δίπλα στους Αμερικανούς σε μελλοντικούς πολέμους!!!»
Καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και συστράτευση ενάντια σε όλα αυτά τα επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία μας σχέδια. Με τα σωματεία και τις Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής μας. Όλοι όσοι δεν θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας «κρέας» στα κανόνια των ιμπεριαλιστών ας βροντοφωνάξουμε:
 Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
 Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
 Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
 Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ «.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας