Τα τρακτέρ έμειναν στα… σπίτια τους – Ελάχιστη συμμετοχή σε Πλατύκαμπο, ακυρώθηκε στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Μικρή ήταν τελική η κινητοποίηση των αγροτών του νομού Λάρισας, με τη συμμετοχή στο μπλόκο του Πλατυκάμπου να είναι μικρή με τους αγρότες που βρέθηκαν να είναι αρκετά προβληματισμένοι γι’αυτή την εικόνα.

Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην επαρχία των Φαρσάλων όπου ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αγροτική κινητοποίηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και τα μέλη του, εδώ και 1,5 μήνα γυρνώντας από χωριό σε χωριό και κάνοντας συνεχείς συσκέψεις ενημέρωναν τον κόσμο για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και τις προθέσεις των κυβερνώντων, απέναντι σ’ αυτά.

Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου Πανθεσσαλικού μπλόκου στην Νίκαια με συμμετοχή και των Φαρσαλινών αγροτών.

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή απέτυχε και οι λόγοι είναι πολλοί.

•    Η θέληση κάποιων αγροτών να δώσουν πίστωση χρόνου στην νέα κυβέρνηση.
•    Οι προσπάθειες κάποιων κυβερνητικών μηχανισμών να ασκήσουν πολύμορφες πιέσεις σε Φαρσαλινούς αγρότες και να δημιουργήσουν ένα αφήγημα περί αριστερών κινητοποιήσεων.
•    Οι ίδιοι οι αγροτικοί σύλλογοι και τα μέλη τους θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, να ενημερώνουν πιο συχνά τους αγρότες και να “πιάνουν” τον παλμό της επαρχίας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα θα είμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες και στα χωριά μας με σκοπό την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων.

Ότι κερδίσαμε τόσα χρόνια το κερδίσαμε στα μπλόκα και με τα τρακτέρ στην Εθνική οδό. Αυτή είναι η δύναμη μας, αρκεί να το πιστέψουμε.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τους αγρότες για το Σάββατο 1 του Φλεβάρη και ώρα 12:00 στο Συλλαλητήριο της AGROTICA”.

Τέλος, τα βλέμματα στρέφονται στον Τύρναβο και στην δυναμική που θα υπάρξει προς εκείνο το μέτωπο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

Δείτε επίσης

Βρείτε μας