Βίτσας από Λάρισα: «Η κυβέρνηση παρουσίασε το αντιλαϊκό της πρόσωπο – Στόχος μας να μην κρατήσει πολύ αυτή η πολιτική»

«Είναι πασιφανές ότι μιλάμε για μια τελείως διαφορετική κατάσταση στην ίδια την οικονομία της χώρας, πέντε χρόνια μετά την ανάληψη διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγήκαμε από τα μνημόνια, ο ρόλος της Ελλάδας αναγνωρίζεται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, το δημοκρατικό μας πολίτευμα έχει λειτουργήσει κανονικά», τόνισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Βίτσας.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο κ. Βίτσας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας τη για αντιλαϊκό πρόσωπο και εστιάζοντας σε τρία μεγάλα θέματα που απασχολούν αυτό τη διάστημα την ελληνική κοινωνία, που είναι η ευρύτερη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, οι εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς και το επίπεδο της δημοκρατίας και της οικονομίας.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Στόχος μας είναι αυτή η πολιτική να μην κρατήσει πολύ και γρήγορα να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ανάταξη της οικονομίας και της χώρας», είπε ο κ. Βίτσας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς ο ίδιος είχε διατελέσει υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτηρίζοντας λάθος και πολιτική «ανοικτών συνόρων» την στάση της κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Βίτσας στάθηκε και στην καλή συνεργασία που είχε, όπως είπε τόσο με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, όσο και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη λειτουργία της δομής του Κουτσόχερου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελλάδας να μην βασίζεται στη δημιουργία νέων κέντρων, αλλά στην ελαχιστοποίηση των προσφυγικών ροών.

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Παράλληλα,  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για οπισθοχώρηση στο ζήτημα της δημοκρατίας, με αφορμή την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, χαρακτηρίζοντάς τον υπερ-ενισχυμένη αναλογική, ενώ αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της Άνοιξης, σημειώνοντας πως συνεχίζεται η προσπάθεια διεύρυνσης, καθώς «μπορεί να ενταχθεί στο κόμμα όποιος θέλει, χωρίς προαπαιτούμενα».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, ενώ ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλης Ζωγράφος ανέφερε πως έχουν διπλασιαστεί τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και ανέρχονται πλέον σε τριψήφιο αριθμό.

Ο Δημήτρης Βίτσας και ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης θα μιλήσουν το απόγευμα σε πολιτική εκδήλωση στον Τύρναβο, ενώ το βράδυ θα βρεθούν στη συνεστίαση που διοργανώνει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας στο κέντρο «Φαντασία».

Β. Ζαχοπούλου

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

Δείτε επίσης

Βρείτε μας