Μάξιμος: Σήμα κινητής τηλεφωνίας στην ορεινή Άκρη Ελασσόνας

Την ενεργοποίηση του σήματος κινητής τηλεφωνίας στην ορεινή Άκρη του Δήμου Ελασσόνας ζητά μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη συνηγορεί στο αίτημα του δήμου Ελασσόνας, καθώς στην συγκεκριμένη απομακρυσμένη κοινότητα οι κάτοικοι του χωριού είναι πλέον κυρίως συνταξιούχοι και υπέργηροι, που έχουν ανάγκη τακτικής επικοινωνίας με τους οικείους τους τόσο για οικογενειακούς όσο και κυρίως για λόγους υγείας.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, η Κοινότητα Άκρης είναι από τις πιο ορεινές του δήμου Ελασσόνας -με υψόμετρο 950 μέτρα-, αλλά και από τις πιο απομακρυσμένες από την έδρα του Δήμου, από την οποία απέχει 46 χιλιόμετρα.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας είναι πλέον αυτονόητο αγαθό και δικαίωμα όλων των πολιτών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό την ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος των κατοίκων της Άκρης Ελασσόνας.

Βρείτε μας