«Θα παίρνεις την άδεια μου πριν επισκεφθείς το δημαρχείο Τεμπών» – Απίστευτη καταγγελία Κολλάτου κατά αντιδημάρχου!

«Ήρθαν τα… άγρια να διώξουν τα… ήμερα», σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος.

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «να υποβάλει την παραίτηση του αν δεν μπορεί να  υπηρετήσει με δημοκρατικό τρόπο την θεσμική του ιδιότητα» σχετικά με τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Τεμπών, κ. Ζαραδούκα, με την παράταξη του κ. Κολλάτου να αποχωρεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στα ΜΜΕ ο Συνδυασμός Συνεργασία για πορεία Ανάπτυξης του Δ.Τεμπών «καταγγέλλει την συμπεριφορά του αντιδημάρχου Τεμπών κ. Ζαρδούκα καθώς και τους λόγους αποχώρησης της παράταξης  από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα η παράταξη μας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου που αποτελεί κορυφαία στιγμή συνέργειας και συνεργασίας, εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς του αντιδημάρχου κ. Κώστα Ζαρδούκα προς το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Τέμπων κ. Κώστα Κολλάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: Παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και περί ώρα 11:00 π.μ. επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο & πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στον Πυργετό προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαγωνιστική διαδικασία σε ότι αφορά με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led μιας και στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδρίαζε η οικονομική επιτροπή με θέμα ημερήσιας διάταξης τον παραπάνω διαγωνισμό.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης και περίπου μισή ώρα από την προγραμματισμένη έλευση του πρώην Δημάρχου, εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ζαρδούκας όπου ωρυόμενος και χτυπώντας το χέρι του σε φωτοτυπικό μηχάνημα σχεδίων της τεχνικής υπηρεσίας, απαίτησε να τερματιστεί η ενημέρωση, να κλείσουν οι Η/Υ γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους έκανε κομμάτια.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπαλλήλων και αντιδρώντας ο κ. Κολλάτος του απάντησε ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον ανήκουστο τρόπο.

Η ανταπάντηση του ήταν ότι « δεν είσαι πια δήμαρχος και θα πρέπει να παίρνεις άδεια από εδώ και πέρα από εμένα και για την επίσκεψη και για την ενημέρωση από τις υπηρεσίες του Δήμου».

Επιτακτικά εκ νέου ζήτησε την αποχώρηση του πρώην Δημάρχου και των υπαλλήλων γιατί διαφορετικά θα κλείδωνε το Δημοτικό Κατάστημα λες και αποτελεί «τσιφλίκι του».

Φέραμε εις γνώση το συγκεκριμένο περιστατικό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας από τον Δήμαρχο και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσουν την απαράδεκτη, αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.

Τονίσαμε ότι, συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν τιμούν τον θεσμικό του ρόλο, ενώ ενέργειες τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ας τις κρατήσει για τον εαυτό του και μακριά από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η αλήθεια είναι, ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και το προεδρείο καταδίκασαν την ενέργεια του, ζητώντας συγνώμη και αυτό είναι προς τιμή τους, ΑΛΛΑ παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Ζαρδούκας  ψελλίζοντας αβάσιμα και ακαταλαβίστικα λόγια πού είχε γραμμένα μπροστά του και μην συνειδητοποιώντας το ολίσθημα της συμπεριφοράς του επανέλαβε τα ίδια εκθέτοντας και την Δημοτική Αρχή αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο που τον επέλεξε.

Κοντολογίς, αν δεν μπορεί να ελέγξει την συμπεριφορά του και να  υπηρετήσει με δημοκρατικό τρόπο την θεσμική του ιδιότητα και συνεχίζει να βλέπει τις υπηρεσίες του Δήμου με «φεουδαρχική» αντίληψη, είναι προτιμότερο να υποβάλει την παραίτηση του.

Με αυτή του την στάση λοιπόν δεν μας άφησε αλλά περιθώρια και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε από την υπόλοιπη συνεδρίαση, ζητώντας την κατανόηση των συναδέλφων».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας