Συγκάλυψη και επικίνδυνες καθυστερήσεις με το περιστατικό σύφιλης στο ΠΓΝΛ – Σε κατάσταση σήψης το νεογνό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση και θυμός επικρατεί σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που εκτέθηκε σε μόλυνση από σύφιλη, μετά από περιστατικό τοκετού σε έγκυο γυναίκα που νοσούσε, καθώς δεν έγιναν νωρίτερα οι προβλεπόμενες εξετάσεις.

Όπως αναφέρεται ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν επίσημες οδηγίες σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους της ΠΟΕΔΥΝ, Λάμπρου Καραγεώργου, ενώ και οι διευθυντές των κλινικών που εμπλέκονται δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής καμία γραπτή οδηγία.

Ο ίδιος κατήγγειλε ως επικίνδυνη την προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, ενώ ακόμα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τις εξετάσεις των εργαζομένων, τονίζοντας από την πλευρά του τα προβλήματα που επικρατούν στο τομέα της Υγείας με τον ηλεκτρονικό φάκελο του κάθε ασθενή που δεν… υπάρχει!

Να σημειωθεί πως το παιδί συνεχίζει και νοσηλεύεται σε κατάσταση σήψης στη Νεογνολογική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, που ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για το περιστατικό.

Δείτε το ρεπορτάζ από την τηλεόραση της TRT:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας