Αγωνιούν για το αν έχουν μολυνθεί από σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

Μεγάλη αναστάτωση και θυμός επικρατεί σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς, όπως αποκάλυψε στο ρεπορτάζ του στο larissanet o δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος, την παραμονή των Χριστουγέννων, το προσωπικό της κλινικής εκτέθηκε σε μόλυνση από σύφιλη, μετά από περιστατικό τοκετού σε έγκυο γυναίκα που νοσούσε, καθώς δεν έγιναν νωρίτερα οι προβλεπόμενες εξετάσεις.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90.1, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως το προσωπικό έμαθε μετά από 10 ημέρες ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί από σύφιλη, ενώ για όλο αυτό το διάστημα, το βρέφος νοσηλευόταν στη Νεογνολογική μονάδα του Πανεπιστημιακού, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό, υπογραμμίζοντας πως το συμβάν αποκαλύπτει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις παραλείψεις και τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη μη τήρηση των κατάλληλων πρωτοκόλλων, την απουσία ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, ενώ σήμερα το πρωί ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας