Για ποιο λόγο δεν είδε τον Καλογιάννη η Κεραμέως; Όλο το παρασκήνιο από την επίσκεψή της και ένα «καυτό» κουίζ…

Η επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως μονοπώλησε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον την Παρασκευή. Ο παρα-πολιτικός ήταν εκεί, είχε τα μάτια του και τα αυτιά ανοιχτά και σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν, όλα όσα ακούσαμε και ειδικά εκείνα που νομίζουν ότι δεν τα ακούσαμε…
• Πριν όμως αρχίσουμε με τα παραλειπόμενα της επίσκεψης στην πόλη της Λάρισας, να δούμε γιατί η Υπουργός Παιδείας δεν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, κάτι που μάλλον προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κύκλους του δημάρχου με αποκορύφωμα την πύρινη ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Δεληγιάννη. Μιλώντας με στενό συνεργάτη της Υπουργού το μεσημέρι της Παρασκευής στο περιθώριο της περιοδείας της, μάθαμε τελικά γιατί η Νίκη Κεραμέως δεν είδε τον Καλογιάννη. Όπως μας είπε λοιπόν, η Υπουργός στο επίσημο πρόγραμμα της δεν είχε συνάντηση ούτε με τον δήμαρχο Λαρισαίων αλλά ούτε και με τον (προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία) δήμαρχο Καρδίτσας. Ο δήμαρχος Καρδίτσας βέβαια παραβρέθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής η τοπική ΝΟΔΕ οπότε είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της. Επομένως δεν ήταν θέμα κομματικής προέλευσης αλλά επιλογής να μην συναντηθεί επίσημα με τους δημάρχους των δύο πόλεων. Επέλεξε να συναντηθεί με εκπροσώπους των δασκάλων και της τοπικής ΕΛΜΕ, καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία που επισκέφτηκε και φυσικά με τους μαθητές που συνομίλησε πολλές φορές μαζί τους. Στενή συνεργάτης της Υπουργού κατέγραφε τα πάντα, ενώ και η ίδια έβγαλε στυλό και μπλοκάκι στην επίσκεψη της τόσο στα γραφεία της ΕΛΜΕ όσο και στη ΝΟΔΕ.
• Αφού δώσαμε το πρώτο αποκλειστικό πάμε τώρα στα επόμενα μαζί με τα παραλειπόμενα που θα συζητηθούν. Η Υπουργός έφτασε στη Λάρισα στο σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου – 14ου Γενικού Λυκείου στις 10.55, πέντε ακριβώς λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα με ένα εντυπωσιακό γκρι ταγιέρ. Κατέβηκε χαμογελαστή από το αυτοκίνητο και την υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Δοδοντσάκης, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καψάλης και η αναπληρώτρια Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Σοφία Παπαδοπούλου. Μαζί οι δύο Διευθυντές των σχολείων του συγκροτήματος καθηγητές αλλά και κάποια τοπικά κομματικά στελέχη.
• Άψογοι οικοδεσπότες οι Διευθυντές των Σχολείων που επισκέφτηκε η Υπουργός Παιδείας. Ξεναγήθηκε στους χώρους των σχολείων παρακολούθησε δράσεις των μαθητών και συζήτησε με καθηγητές και δασκάλους. Δέχτηκε ερωτήματα, σε κάποια απάντησε σε άλλα απέφυγε αλλά γενικά έδειξε μια αμεσότητα που δεν φαίνεται να έχει από τις τηλεοπτικές κάμερες. Πολύ επικοινωνιακή σε γενικές γραμμές κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 15ου Γυμνασίου δεν ανέβηκε στο βήμα αλλά πήρε ένα ασύρματο μικρόφωνο και μίλησε δίπλα στους παραβρισκόμενους που στην πλειοψηφία τους ήταν εκπαιδευτικοί.
• Στις πρώτες σύντομες συναντήσεις που είχε ήταν και με τους εκπροσώπους του υπερδραστήριου τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κώστα Καραμπάτσα και Χρήστο Αγορίτσα, οι οποίοι της πρόσφεραν και μια έκδοση με τα πρακτικά του προσφάτου Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας που έγινε στην Λάρισα. Σε ερώτηση μάλιστα που της έγινε οι δύο μαθηματικοί της τόνισαν για το γνωστό θέμα της υποβάθμισης του Μαθήματος της Γεωμετρίας στο Λύκειο καθώς και την αναγκαιότητα της εισαγωγής του μαθήματος της Στατιστικής για τους μαθητές θετικής κατεύθυνσης που οδηγούνται σε σχολές επιστημών Υγείας.
• Έλαβε και άλλα αναμνηστικά δώρα η Υπουργός στις επισκέψεις της σχολεία, με πιο ενδιαφέροντα το βιβλίο με τις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα για τη Λάρισα από την Διευθύντρια του 14ου Λυκείου Άσπα Κασίδα αλλά και τα αναμνηστικά από τον Διευθυντή του 15ου Γυμνασίου Βασίλη Γιαννόπουλο. Αναμνηστικά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά αλλά και από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ.


• Μπορεί να έχασε την επίσκεψη στο 15ο Γυμνάσιο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αλλά περίμενε την Υπουργό στο 7ο ΕΠΑΛ και την συνόδευσε μέχρι το τέλος του προγράμματός της πριν την αναχώρηση της για Καρδίτσα. Η Στέλλα Μπίζιου από την άλλη έφτασε στην Λάρισα το μεσημέρι μετά από Κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις στην Αθήνα και περίμενε την Νίκη Κεραμέως στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου είχαν και μια πολύ θερμή κουβέντα. Μάλιστα η Στέλλα Μπίζιου είχε και γεμάτο συναντήσεις πρόγραμμα μετά την επίσκεψη της Υπουργού στη Λάρισα.
• Οι εκπρόσωποι του Νομού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, Ηρακλής Γερογιώκας, Κώστας Νινίκας και Χάρης Τσιλιάκος, γνωστοί και ως οι τρεις σωματοφύλακες, ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά της. Επίσης και η Λένα Ξυνοπούλου ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της Υπουργού από κοντά με τις πολλές ιδιότητες της (Αναπληρώτρια ΠΕΚΕΣ, Δημοτική Σύμβουλος, Κομματικό στέλεχος μέλος του τομέα Παιδείας κτλ)
• Στις ερωτήσεις που δέχτηκε από μαθητές δύο ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν. Η πρώτη αφορούσε τα Λατινικά και σύμφωνα με τα όσα είπε η Υπουργός εξετάζεται η επαναφορά τους. Η δεύτερη είδηση αφορούσε τα σχολικά πρωταθλήματα στα Γυμνάσια που έχουν καταργηθεί και όπως η ίδια δήλωσε είναι κάτι που θα εξετάσει και θα έχει άμεσα απάντηση. Στα πολύ σημαντικά που ακούσαμε και η πρόθεση του Υπουργείου να αναβαθμιστεί το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και η εισαγωγή μαθήματος με θέμα τη άθληση και τη διατροφή στις μικρές ηλικίες. Πάντως τον Γενάρη έρχονται τα πρώτα νομοσχέδια για την Εκπαίδευση, προχωράνε οι προσλήψεις και στη γενική παιδεία εκτός της ειδικής αγωγής και φυσικά ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών της Εκπαίδευσης.
• Σε πολύ θερμό κλίμα και η συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στο Μητροπολιτικό μέγαρο. Η γνωριμία τους και η συνεργασία τους στον παρελθόν ήταν κάτι που λίγοι γνώριζαν στη Λάρισα.
• Με διακριτική παρουσία η Ασφάλεια προηγούνταν πάντα της Υπουργού και έκαναν μικρό έλεγχο χωρίς να γίνεται εμφανής η παρουσία τους. Χωρίς παρατράγουδα κύλησαν οι επισκέψεις της Υπουργού. Πήρε μαζί της υπομνήματα από φορείς που είδε και υποσχέθηκε να τα μελετήσει όλα. Μάλιστα μας αποκάλυψε ότι αφιερώνει πολύ χρόνο καθημερινά να διαβάζει e-mails και μηνύματα που δέχεται στα κοινωνικά δίκτυα σε πολλά από τα οποία απαντάει και η ίδια.
• Κλείνουμε με ένα κουίζ… Για ποιους και από ποιους ακούστηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ το «τι θέλουν αυτοί εδώ; Αυτοί μέχρι χθες ήταν με τον Σύριζα..» Πολύ ενδιαφέρον έχει να δούμε σε ποιους αναφέρονται… Αν και ο Παρα-πολιτικός ξέρει και επιφυλάσσεται να επιστρέψει σύντομα! Ξέρετε, τότε που θα πλησιάζει ο καιρός για τις κρίσεις στα στελέχη της Εκπαίδευσης…

Ο Παρα-πολιτικός

Δείτε επίσης

Βρείτε μας