Προσφυγικό: Γερμανική βοήθεια στην Ελλάδα με στρώματα και κουβέρτες

Με παροχή υλικού αξίας 1,56 εκατ. ευρώ στηρίζει η Γερμανία την Ελλάδα στη φιλοξενία των προσφύγων.

Τις τελευταίες ημέρες έφθασαν στην Αθήνα συνολικά 55 φορτηγά με υλικό που προορίζεται για τη άμεση στήριξη των ελληνικών Αρχών στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

«Η Γερμανία αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα στο θέμα της πρακτικής διαχείρισης του προσφυγικού», υπογραμμίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η άμεση αυτή βοήθεια συμπληρώνει την κοινή στάση Ελλάδας και Γερμανίας υπέρ ενός πιο δίκαιου συστήματος ασύλου στην ΕΕ, αλλά και την στήριξη που παρέχει η Γερμανία για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Το εν λόγω άμεσο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει είδη ύπνου συνολικής αξίας 1,56 εκ. ευρώ για 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες:

5.000 κουκέτες

9.988 στρώματα

30.620 σετ κλινοσκεπασμάτων (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες)

864 μαξιλάρια

750 ζεστές κουβέρτες

9.330 σετ μαξιλαριών με ζεστές κουβέρτες

7.000 κουβέρτες μιας χρήσης

Η βοήθεια αυτή παρέχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Ζέεχοφερ, στις 4 Οκτωβρίου, καθώς και των επισκέψεων υψηλόβαθμων στελεχών του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων υπηρεσιών της αρμοδιότητάς του στην Αθήνα. Στη διάρκεια των επισκέψεων αυτών διερευνήθηκαν διάφορες προτάσεις της γερμανικής πλευράς για παροχή βοήθειας στη διαχείριση του Προσφυγικού. Με την αποστολή του εν λόγω υλικού υλοποιήθηκε με εξαιρετική ταχύτητα μια άμεση υπόσχεση του Ομοσπονδιακού Υπουργού κ. Ζέεχοφερ.

Πηγή: enikos.gr

Βρείτε μας