«Πέρασε» το φορολογικό νομοσχέδιο με τις ψήφους ΝΔ και Ελληνικής Λύσης

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης πέρασε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν και τα άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου. Κατά του νομοσχεδίου, τάχθηκαν επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το ΜεΡΑ25.

Επί των άρθρων πάντως υπήρξε μεγαλύτερη συναίνεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα ψήφισε 26 άρθρα, δήλωσε «παρών» σε 20 και καταψήφισε 21, ενώ όπως τόνισε ο εισηγητής του Τρύφων Αλεξιάδης «αν είχαμε την τεκμηρίωση και τις απαντήσεις που ζητήσαμε θα είχαμε ψηφίσει και περισσότερα».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταϊκούρας, κλείνοντας τη διαδικασία της συζήτησης του νομοσχεδίου, σημείωσε: «Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο. Όμως με αυτό το νομοσχέδιο είμαστε απολύτως συνεπείς σε όσα είχαμε πει προεκλογικά» και συμπλήρωσε «όλα τα νοικοκυριά θα δουν μειώσεις φόρων» ενώ επικαλέστηκε τα στοιχεία του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ότι, με το σχέδιο νόμου και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα χαμηλότερα εισοδήματα θα δουν μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 23%, τα μεσαία εισοδήματα κατά 16% και τα υψηλότερα εισοδήματα κατά 7%.

«Η δική μας φορολογική και οικονομική πολιτική δεν έχει ταξικό πρόσημο, είναι για όλη την κοινωνία, είναι ανάπτυξη για όλους, κυρίως όμως για τα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερος το 2020.

Πηγή: reader.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας