«Τα 600 δισεκ. του Σώρρα είναι υπαρκτά» – «Ερχόταν με Rolls Royce, δεν παίζαμε και καρπαζιές…»!

Την Πέμπτη (5.12.2019), στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση Σώρρα, κατέθεσε ως μάρτυρας προϊστάμενος ΔΟΥ, ο οποίος επισήμανε πως επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από τα εξώδικα που έστελναν πολίτες.

“Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία. (…). Η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα”, τόνισε ο μάρτυρας.

Δίκη Σώρρα: “Tα χρήματα αυτά είναι υπαρκτά”…

Από την πλευρά του, οφειλέτης ο οποίος επικαλέστηκε το εξώδικο Σώρρα τόνισε στο δικαστήριο “δεν είχα τη δυνατότητα να πληρώσω και δεν υπήρχε ρύθμιση τότε. Πήγα στο Καματερό σε ένα γραφείο και μου είπαν ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα ταμεία, οι οποίες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες, και σε εμένα”.

Όπως επισήμανε επίσης προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια παρά το γεγονός πως δεν το πίστεψε, προσθέτοντας “σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ’ έξω;”.

Ο εν λόγω μάρτυρας είχε οφειλή 50.000 ευρώ ενώ στο Δικαστήριο κατέθεσε ένας ακόμα οφειλέτης με χρέος 150.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Ο μάρτυρας μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση του πως “τα χρήματα αυτά είναι υπαρκτά”.

“Τα 600 δισεκ. γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί ενώ πριν δεν ήταν…

Πρόεδρος: Δηλαδή πιστεύετε ότι το ελληνικό δημόσιο δέχθηκα να τα πάρει;

Μάρτυρας: Αν ασχολείσαι με αυτά πολλά χρόνια, το καταλαβαίνεις. Είμαι βιοτέχνης, αλλά ξέρω από λογιστικά. Ήταν πολύ μεγάλο νούμερο.

Ο μάρτυρας μάλιστα χαρακτήρισε τον Αρτέμη Σώρρα έναν “καθημερινό άνθρωπο όπως όλοι”.

Όπως επισήμανε “Ήταν έξυπνος, αλλά δεν του έκανα και ψυχογράφημα. Δεν ερχόταν με τη Rolls Royce. Τον είχα δει 2 – 3 φορές, δεν παίζαμε και καρπαζιές…”.

Σημειώνεται πως η δίκη διεξάγεται με ταχείς ρυθμούς καθώς στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μήνο προσωρινής κράτησης του Αρτέμη Σώρρα.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται την Παρασκευή (6.12.2019).

Πηγή: newsit.gr

Βρείτε μας