Κ. Κολλάτος: «Απλός θεατής ο Γ. Μανώλης για το καυτό ζήτημα των αμυγδαλοπαραγωγών»

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, αναφέρονται τα εξής:

«Δυστυχώς κ. Μανώλη επιβεβαιώνεστε για ακόμη μια φορά ότι στις συσκέψεις για το καυτό ζήτημα των αμυγδαλοπαραγωγων υπήρξατε ένας απλός

καλεσμένος και ουδέτερος παρατηρητής .

Συνηθίζεται με την θεσμική ιδιότητα ο Δήμαρχος να είναι πρωταγωνιστής των συσκέψεων ως πρώτος πολίτης του Δήμου και ο κύριος εκφραστής διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των φορέων .

Δυστυχώς κ.Μανώλη επιδείξατε μια ακατανόητη ολιγωρία για το ζήτημα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών και επιτρέψατε με τους ανύπαρκτους χειρισμούς σας τα κονδύλια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να βαδίσουν σε άλλες πολιτείες .

Αν προσέχατε λίγο περισσότερο την ανακοίνωση-δήλωση μας θα διαπιστώνατε ότι μετά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τόσο του έμπειρου μετεωρολόγου όσο και του καθηγητή δενδροκομίας του

Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ότι υπήρχε φαινόμενο παγετού.

Ήταν«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ» η διεκδίκηση αποζημιώσεων μέσω του κανονισμού του  ,αφού όπως γνωρίζεται ο παγετός συμπεριλαμβάνεται στα ζημιογόνα αίτια.

Απόδειξη του παραπάνω αποτελεί η αλληλογραφία του Δήμου Τεμπών με το Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων τόσο με την αποστολή μετεωρολογικών στοιχείων όσο και με το απαντητικό έγγραφο του τμήματος στατιστικής του Υπουργείου με το όποιο ζητούσε από την ΔΑΟΚ την επιβεβαίωση της μείωσης της παράγωγης προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Καμία λοιπόν παρερμηνεία δεν επιδέχεται η ανακοίνωση μας ,ενώ πηγάζει από το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τους εργάτες γης και τον πρωτογενή τομέα όπως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα 9 χρόνια της θητείας μας.

Τώρα βεβαία έχετε εσείς την ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων του Δήμου και πρέπει να αντιλήφθητε τον ρόλο σας και σταματήστε να κάνετε ακόμη αντιπολίτευση.

Σε ότι αφορά για την υποκρισία και την αλαζονεία που αναφέρεστε επιστρέφετε στον γράφοντα της επιστολής χωρίς σχόλια ,ενώ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα βρισκόμαστε διπλά σε κάθε παραγωγικό και όχι μόνο φορέα του Δήμου μας ,προασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα τους «.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας