Ρωσία: Νέο συμβόλαιο με την Τουρκία για S-400 το 2020

Ένα νέο συμβόλαιο με την Τουρκία, σχετικά με την προμήθεια των αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων S-400 σκοπεύει να υπογράψει η Ρωσία εντός των πρώτων έξι μηνών του 2020. Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μίχεβ, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν από χθες ότι η Άγκυρα δοκιμάζει τα αμυντικά συστήματα τα οποία απέκτησε από τη Μόσχα το καλοκαίρι.

«Ελπίζουμε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα υπογράψουμε τα συμβόλαια», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μίχεβ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η Άγκυρα άρχισε να παραλαμβάνει τους S-400 τον περασμένο Ιούλιο, όμως δεν είναι ακόμη επιχειρησιακοί. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως πολεμικά αεροπλάνα F-16 θα πετούσαν χθες και σήμερα πάνω από την Άγκυρα για να δοκιμαστεί το σύστημα ραντάρ των S-400.

Η αγορά των S-400 επιδείνωσε σημαντικά τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, καθώς δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον επιμένει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τα μαχητικά F-35.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης

Βρείτε μας