Μαγειρεύουμε με αλκοόλ: 15 super «μεθυστικές» συνταγές

Τα αλκοολούχα ποτά και αποστάγματα δεν πίνονται μόνο αλλά και «τρώγονται», αφού ταιριάζουν σε πληθώρα συνταγών τις οποίες εμπλουτίζουν με τον αρωματικό χαρακτήρα τους.

Από βότκα, ουίσκι και ρούμι, μέχρι κρασί και ούζο, παραθέτουμε τις πιο «μεθυστικές» επιλογές βγαλμένες από το νόστιμο τεφτέρι του Olivemagazine.gr.

Βότκα

Γαρίδες με βότκα και σαφράν
Ένα πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και ως κυρίως πιάτο μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά.

Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ.

Ουίσκι

Πικάντικο κέικ με ουίσκι, φουντούκια και ζαμπόν
Ένα αλλιώτικο κέικ, πικάντικο με ουίσκι, ροκφόρ και ζαμπόν που μπορείτε να σερβίρετε στο brunch αλλά και σε ένα γιορτινό τραπέζι, ως συνοδευτικό του πρώτου πιάτου. Το λέτε και πίτα χωρίς φύλλο.

Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Κονιάκ

Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ
Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα.

Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με 3 πιπέρια και κονιάκ
Το τρυφερό ψαρονέφρι σε ένα απλό αλλά μεγαλειώδες πιάτο. Το σβήσιμο με το κονιάκ του δίνει διακριτικό άρωμα ενώ τα τρία διαφορετικά πιπέρια είναι η πινελιά που θα κάνει τη γευστική διαφορά.

Μπίρα

Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια
Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.

Μπουτάκια κοτόπουλου σε μπίρα και σάλτσα ντομάτας με πιπεριά
Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπουλο στη σχάρα! Το μυστικό της βρίσκεται στη νόστιμη μαρινάδα μπίρας και στη σάλτσα ντομάτας-πιπεριάς που συνοδεύει το φαγητό.

Κρασί

Κόκορας με ροζ σάλτσα από αφρώδες κρασί και μαύρο ρύζι με κάστανα
Σερβίρετε τον κόκορα με ζεχωριστή, ροζ σάλτσα από αφρώδες κρασί και έχετε αμέσως ένα πιάτο ιδανικό και για κάθε γιορτινό τραπέζι. Η γαρνιτούρα με μαύρο ρύζι και κάστανα είναι απλά υπέροχη.

Φιλέτα μινιόν με μπράντι, κρασί και βερμούτ
Φιλετάκια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα σε μια συνταγή κομμένη και ραμμένη για το κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι.

Ούζο

Ριζότο με χταπόδι και ούζο
Σας προτείνουμε δυνατές, καθαρόαιμες ελληνικές γεύσεις με ιταλικό blend. Viva Μεσόγειος!

Φαβοκεφτέδες μεζέ με ούζο και μάραθο
Οι φαβοκεφτέδες είναι μια ωραία πρόταση για ουζομεζέ αλλά και αν σάς περισσέψει φάβα από την προηγούμενη μέρα.

Σαμπάνια

Κοτοπουλάκια σε σαμπάνια
Σερβίρουμε το αγαπημένο πουλερικό στην πιο γιορτινή εκδοχή του, μαριναρισμένο σε σαμπάνια.

Ρούμι

Χοιρινά παϊδάκια με μυρωδικά και ρούμι
Ζουμερά χοιρινά παϊδάκια μαρινάρονται σε ρούμι, σάλτσα σόγιας και μέλι και αποκτούν ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα.

Παστός μπακαλιάρος με αρώματα Κούβας
Μία ξεχωριστή συνταγή για μπακαλιάρο φούρνου, με εξωτικά αρώματα. Τρώγεται και ζεστός και κρύος, συνοδεία πράσινης σαλάτας και με μερικά ποτήρια παγωμένο ρούμι!

Πηγή: olivemagazine.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας