Λαρισαίων Κοινόν: Απέναντι στην υποκρισία

Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» αναφέρει:

Η διαπίστωση ότι οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και κυρίως η απήχηση που έχουμε ως παράταξη ενοχλούν, επιβεβαιώθηκε πλήρως στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Μία ήταν η μεγάλη αγωνία κυρίως της Δημοτικής Αρχής, αλλά και ορισμένων άλλων Δημοτικών Συμβούλων: Πως θα πείσουν τους Λαρισαίους ότι η παράταξή μας είναι «ακραία», έτσι ώστε να ανακόψουν την διεισδυτικότητα που έχουν οι πολιτικές μας θέσεις και πρακτικές σε όλη τη Λαρισαϊκή κοινωνία. Η ποιο αστεία και υποκριτική αυτών των προσπαθειών ήρθε από τον κ. Ντίνο Διαμάντο, ο οποίος δήλωσε ότι λειτουργούμε ως «μαξιλαράκι ακραίων στοιχείων». Θα του θυμίσουμε ότι δύο από τα τρία μέλη της Διοικούσας Επιτροπής μας ήταν υποψήφιοι στον συνδυασμό του και ότι τα μέλη της συλλογικότητας που τον στήριξε καίρια σ’ εκείνες τις εκλογές προσήλθαν μαζικά ως υποψήφιοι και υποστηρικτές στη Λαρισαίων Κοινόν. Για να μην πάμε σε πιο εξόφθαλμες υποψηφιότητες, οι θέσεις των οποίων τότε ήταν μια χαρά καθώς του έδωσαν ψήφους, αλλά στη συνέχεια κάνει τάχα δεν τους ξέρει. Ο πολιτικός αμοραλισμός πρέπει να έχει και κάποια όρια…Με το συγκεκριμένο άτομο δεν πρόκειται πλέον να ασχοληθούμε, δεν αξίζει τον κόπο.
Αξίζει τον κόπο όμως να δούμε τη στάση της Δημοτικής αρχής, για την οποία μπορεί κάποιος στο παρελθόν να είχε ό,τι θέση ήθελε για όποιο θέμα ήθελε, αρκεί να είναι μαζί της τώρα, αλλά όποιος βρίσκεται σε εκδηλώσεις της “Λαρισαίων Κοινόν”, είναι “ακραίος”. Προκαλούμε όλους αυτούς να διαβάσουν τη διακήρυξη μας, κι αν βρουν εκεί κάτι ρατσιστικό ή ακραίο, να το πουν και σε μας. Επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό στους πραγματικούς εκπροσώπους φασίζουσας νοοτροπίας αυτής της Πόλης. Γιατί για μας, Φασισμός είναι να κλείνεις το μικρόφωνο σε απλούς πολίτες. Φασισμός είναι να ταμπελοποιείς και να στοχοποιείς ανθρώπους αδίκως και με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, επειδή απλά και μόνο διαφωνείς με την άποψή τους. Φασισμό δείχνει ο επιλεκτικός χρηματοδοτούμενος ανθρωπισμός τους και η αλά καρτ εφαρμογή της νομοθεσίας, αναλόγως των συμφερόντων τους. Αυτοί είναι οι αληθινοί Φασίστες και απέναντί τους είναι ο κάθε σκεπτόμενος Δημοκρατικός Πολίτης.
Οι εξελίξεις και η δημόσια υπεράσπιση παρανόμων πράξεων ρίχνουν και τις τελευταίες μάσκες. Τους παραδίδουμε στην κρίση των Λαρισαίων Πολιτών.

Βρείτε μας