Κατακλυσμός και πλημμύρες στη Βρετανία! Εκκενώνονται σπίτια – ένας νεκρός!

Οι αρχές στη Βρετανία έχουν εκδώσει σήμερα περισσότερες από 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρες και παράλληλα συστάσεις στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

photo Reuters
photo Reuters

Το χθεσινό βράδυ ήταν δύσκολο για τη Βρετανία καθώς δεκάδες άνθρωποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα εμπορικό κέντρο στη πόλη Σέφιλντ στη διάρκεια της νύχτας και άλλοι 100 περίπου διασώθηκαν από ένα άλλο εμπορικό κέντρο σε κοντινή απόσταση από πυροσβέστες με φουσκωτές λέμβους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά σπίτια που βρίσκονται σε πέντε περιοχές γύρω από τον ποταμό Ντον κοντά στην πόλη Ντόνκαστερ, με τις αρχές να δηλώνουν πως η βροχή προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες με τη στάθμη του ποταμού να φτάνει σε ύψος ρεκόρ.

photo Reuters
photo Reuters

«Συνιστάται στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο του Ντόνκαστερ. «Συνιστούμε στον κόσμο να αναζητήσει καταφύγιο σε οικογένεια και φίλους. Έχουν δημιουργηθεί προσωρινά κέντρα φιλοξενίας».

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις με ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρίες να εκδίδουν σύσταση προς τους επιβάτες «Μην ταξιδεύετε» σε περιοχές γύρω από το Σέφιλντ και άλλες περιοχές, ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν.

photo Reuters
photo Reuters
photo Reuters

«Φρικτό να βλέπουμε αυτές τις φοβερές πλημμύρες σε όλον τον Βορρά της Αγγλίας», έγραψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο Twitter. «Ένα ευχαριστώ στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης και στους εθελοντές που βοηθούν τις οικογένειες αυτές τις δύσκολες ώρες».

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας