Φθινοπωρινή «εισβολή» από την Πέμπτη – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στη Λάρισα

Αλλάζει η εικόνα του καιρού από αύριο στην Ελλάδα και στη Θεσσαλία. Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες από το μεσημέρι θα δώσουν τη θέση τους σε καταιγίδες και μπόρες, ενώ την Παρασκευή που τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, η θερμοκρασία θα κάνει κατακόρυφη βουτιά.

Έτσι στη Λάρισα από τους 30°C μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή το θερμόμετρο θα δείξει 21°C

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα νότια από το μεσημέρι και μετά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες που μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επηρεάσει και περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα κυρίως στη Μακεδονία.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει κυρίως στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες και θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές στο εσωτερικό δηλαδή της πεδιάδας και θα σημειωθούν και εκεί τοπικές μπόρες και πιθανόν σύντομες καταιγίδες που σε Χάσια και Όλυμπο θα είναι έντονες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 μποφόρ στα πεδινά και 5 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 18/30°C
Τρίκαλα 18/30°C
Καρδίτσα 17/30°C
Βόλος 20/30°C
Καλαμπάκα 18/30°C
Ελασσόνα 16/28°C
Φάρσαλα 16/29°C
Αγιά 16/28°C
Παράλια 20/26°C
Σποράδες 21/27°C

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Προβλέπεται κακοκαιρία στο Ιόνιο τη Θεσσαλία την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο την Ήπειρο και νωρίς το πρωί στη Μακεδονία και τη Θράκη. Σταδιακά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί από βορά προς νότο. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα είναι έντονα στην αρχή της μέρας.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μπόρες στα πεδινά ενώ στα παράλια προς το Αιγαίο και τις Σποράδες πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν και ο καιρός να βελτιώνεται πρώτα στα πεδινά τμήματα του εσωτερικού και στη συνέχεια στα ανατολικά και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά βορειοδυτικοί 3 μποφόρ ενώ στα παράλια και τις Σποράδες στην αρχή της ημέρας 6 με 7 μποφόρ. Αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε θεαματική πτώση θα κυμανθεί σε:
Λάρισα 17/21°C
Τρίκαλα 17/21°C
Καρδίτσα 17/21°C
Βόλος 19/22°C
Καλαμπάκα 16/21°C
Ελασσόνα 15/19°C
Φάρσαλα 15/20°C
Αγιά 17/20°C
Παράλια 19/22°C
Σποράδες 20/23°C

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.com e-mail: meteovas79@yahoo.gr fb: Vassilis Panakoglou

Δείτε επίσης

Βρείτε μας