Ο «Λονδρέζος» πρωθυπουργός, το ρεκόρ και πως η… Λαμία πρόλαβε στη στροφή Λάρισα και Θεσσαλία (ΦΩΤΟ)

Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Τι είδαμε μέσα στο Βελλίδειο πριν ακόμη ανοίξουν οι κάμερες, οι ερωτήσεις για… Μαρινάκη και Μόρια (αλλά όχι για Κουτσόχερο και Κυψελοχώρι…) που «έτσουξαν» και οι λαρισινές παρουσίες.

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

*Στη 1 μ.μ. ήταν η προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συνέντευξης Τύπου, ένα τέταρτο νωρίτερα έφτασε ο πρωθυπουργός στο Βελλίδειο μπαίνοντας απευθείας στην αίθουσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τρέχουν αλαφιασμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι που νόμιζαν προφανώς ότι η συνέντευξη θα ξεκινούσε σε ώρα… ΠΑΣΟΚ! Έλα όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεδείχθη περισσότερο κι από… «Λονδρέζος» στο ραντεβού του. Κι ενώ πήγε και έλαβε θέση μπροστά στο πάνελ των εκπροσώπων του τύπου, τελικά σηκώθηκε και έκανε βόλτα στην αίθουσα μιλώντας με συνεργάτες του περιμένοντας λίγα λεπτά για να γεμίσουν οι καρέκλες. Όπερ και εγένετο.

*Σε σχέση με την περσινή του εμφάνιση ενώπιον των δημοσιογράφων στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά είχε απέναντι του σαφώς περισσότερους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης απ’ όλη τη χώρα. Πλέον είναι ο πρωθυπουργός… Έδειχνε άνετος πάντως και όπως φάνηκε και από τις απαντήσεις του, εμφανώς ικανοποιημένος από το «μήνα του μέλιτος» που διάγει με τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό άλλωστε σε ερώτηση που είχε να κάνει με το πρώτο δίμηνο της κυβέρνησης και τη θετική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι πολίτες, τόνισε χαρακτηριστικά πως επιθυμεί να είναι όλη η τετραετία «μήνας του μέλιτος».

*Σε 51 ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο πρωθυπουργός. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να τονίζει ότι ξεπέρασε το προσωπικό του ρεκόρ στη ΔΕΘ που ήταν πέρυσι με 40 ερωτήσεις. Λίγο πριν το τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξουν άλλες τρεις τελευταίες ερωτήσεις. Ήταν τόσοι πολλοί οι δημοσιογράφοι που σχεδόν τα 2/3 δεν μπόρεσαν να απευθύνουν στον πρωθυπουργό ερωτήματα.

*Από τη Λάρισα πέρα από τον υπογράφοντα για λογαριασμό του «Τι Νέα Λάρισα;» στο Βελλίδειο ήταν ακόμη ο Γιώργος Ρούστας από την εφημερίδα Ελευθερία (που ήταν και το μοναδικό τοπικό μέσο που απηύθυνε ερώτημα στον πρωθυπουργό), ο Χρήστος Μπεχλιβάνος (larissanet), ο Ανδρέας Γιουρμετάκης (onlarissa) και ο Γιάννης Κολλάτος (Θεσσαλία TV). Από τα πανθεσσαλικά μέσα ενημέρωσης μόνο η TRT μέσω του (Καρδιτσιώτη) Γιώργου Μπανάτσα έκανε ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.

*Αυτή τη φορά μας πρόλαβε η Λαμία… Εκπρόσωπος του Star Kεντρικής Ελλάδας ρώτησε για τους αγρότες και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής. Το κλασικό δηλαδή ερώτημα που θέτουν (σχεδόν) πάντα τα λαρισινά και γενικότερα θεσσαλικά μέσα ενημέρωσης στη ΔΕΘ, είτε πρόκειται για τον πρωθυπουργό είτε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Αγρότες-κτηνοτρόφοι είναι η «αγαπημένη» μας θεματική, για ευνόητους φυσικά λόγους ένεκα θεσσαλικού κάμπου. Έλα όμως που φέτος μας πέρασαν στη στροφή και ρώτησαν πρώτοι οι Λαμιώτες!

*Δύο ήταν τα ερωτήματα-τοποθετήσεις που έδειξαν να ενοχλούν τον πρωθυπουργό: για τη σχέση του με τον γνωστό επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη («βουίζει το διαδίκτυο κ. Μητσοτάκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο συνάδελφος από την Θεσσαλονίκη που το έθεσε) αλλά και για την κατάσταση στη Μόρια, με την Χριστίνα Κοραή από το newpost και το Action 24 να σχολιάζει δεικτικά ότι τώρα που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ δεν περνούν τακτικά οι υπουργοί, πλέον, από τη Μόρια…

 

*Το είδαμε κι αυτό: με τα κλιματιστικά στην αίθουσα να δουλεύουν στο φουλ και τη… δροσιά να διαπερνά σακάκια και πουκάμισα, πολλοί ήταν αυτοί που μετά το τέλος τη συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού έσπευσαν να βγουν έξω από το Βελλίδειο για να ζεσταθούν! Με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αναπολούσες πολύ σύντομα το κλιματιστικό…

Δείτε επίσης

Βρείτε μας