Μητσοτάκης: «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα»

Με την χαρακτηριστική φράση «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επικριτές του για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τη στάση του για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός είπε με έμφαση: «Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι το ζήτημα των πλεονασμάτων θα τεθεί με στόχο τη μείωσή τους από το 2021, ενώ τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της χώρας, θα συζητήσει με τους θεσμούς και το Eurogroup. «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την 4η αξιολόγηση πολύ σύντομα» είπε ακόμη στους δημοσιογράφους.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι θα κινηθεί και εκτός Ευρώπης για προσέλκυση επενδύσεων. «Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 – στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα – και θα έχω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας» τόνισε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας