Αφγανιστάν: Τους Ταλιμπάν δείχνει ο πρόεδρος για το μακελειό στο γάμο

Για «βαρβαρότητα» την ευθύνη της οποίας έχουν οι Ταλιμπάν έκανε λόγο ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε γμαήλια τελετή στην Καμπούλ, που άφησε πίσω της 63 νεκρούς και περισσότερους από 180 τραυματίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και οι Ταλιμπάν αρνούνται την όποια ανάμειξη, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις τους με τις ΗΠΑ για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Ωστόσο το γεγονός ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε γειτονιά Σιιτών- τους οποίους τείνουν να βάζουν στο στόχαστρο οι Ταλιμπάν- αλλά και η πρόσφατη επίθεση στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε αδερφός του ηγέτη των Ταλιμπάν, εντείνουν τις υποψίες.

«Οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να απαλλάξουν τον εαυτό τους των κατηγοριών διότι παρέχουν μια πλατφόρμα στους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Γάνι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ωστόσο και οι Ταλιμπάν κατέφυγαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να καταδικάσουν την επίθεση. «Η πραγματοποίηση τέτοιων εσκεμμένων και βάναυσων δολοφονιών και η στοχοποίηση γυναικών και παιδιών δεν έχουν καμιά δικαιολογία», έγραψαν στο Twitter δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ο αφγανικός κλάδος του Ισλαμικού Κράτους, που επίσης εξαπολύει συχνά επιθέσεις κατά Σιϊτών, δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης

Βρείτε μας