Λάρισα: Δεκαπενταύγουστος με μπόρες και καταιγίδες

Μετά την ζέστη των προηγούμενων ημερών ο Δεκαπενταύγουστος θα έχει μία διαφορετική εικόνα με μπόρες και καταιγίδες. Έτσι στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Λάρισας αναμένεται από το μεσημέρι και μετά να αναπτυχθούν νεφώσεις και να σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Ίδια εικόνα και την Παρασκευή, με τον καιρό να βελτιώνεται ξανά από το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά:

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Υπάρχει κάποια πιθανότητα λίγες από τις μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός δεν θα αλλάξει. Οι βοριάδες στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και μόνο αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6. Θερμοκρασία σε κάμψη στη δυτική Και βόρεια χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως αυτή θα ανέβει στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες ή και λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Στα παραθαλάσσια τμήματα τη Μαγνησία και τις Σποράδες ο καιρός δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει καλός.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 23 έως 37/39 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 25 έως 34/36 βαθμούς Κελσίου

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υπάρχει όμως με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία μεγάλη πιθανότητα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της Ήπειρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Θερμοκρασία σε κάμψη σε όλη τη χώρα θα φτάσει στα δυτικά Και βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μακριά από τη θάλασσα και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 21 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 23 έως 31/33 βαθμούς Κελσίου

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται γενικά καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Μικρή είναι η πιθανότητα κάποιας από αυτές τις μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοι εως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα τους 29 με 31.

Στη Θεσσαλία γενική καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες παροδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 20 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 23 έως 30/32 βαθμούς Κελσίου

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι εξασθενημένη στα δυτικά Και βόρεια πελάγη νότια τμήματα του Αιγαίου θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε άνοδο στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας όπου θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 ενώ στα νησιά οχι πάνω από 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 21 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 24 έως 33/35 βαθμούς Κελσίου

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης 
e-meteolarissa.blogspot.gr 
e-mail: meteovas79@yahoo.gr 
fb: Vassilis Panakoglou

Δείτε επίσης

Βρείτε μας