Λάρισα: Συνέχεια στο θερμό κύμα – Αυτός θα είναι ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Υψηλή θα είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλία και στη Λάρισα και την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές σύντομες μπόρες ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας την ίδια μέρα από το μεσημέρι και μετά.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ενισχυμένοι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τμήματα έως τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως μακριά από το Αιγαίο τους 36 με 37.

Στα νησιά τέλος ειδικά του Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 21 έως 35/36 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 24 έως 32/33 βαθμούς Κελσίου

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Ενισχυμένοι Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο έντασης 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα τους 34 με 35.

Στα νησιά τέλος ειδικά του Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 22 έως 36/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 25 έως 32/34 βαθμούς Κελσίου

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πολύ σύντομες μπόρες. Εξασθενημένοι βόρειοι άνεμοι και μόνο στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από τη θάλασσα τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται καλοκαιρία με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ορεινά του διαμερίσματος ( Χάσια και Όλυμπο) και δεν αποκλείονται λίγες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 22 έως 37/39 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 25 έως 32/34 βαθμούς Κελσίου

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες και καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Υπάρχει κάποια πιθανότητα λίγες από τις μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός δεν θα αλλάξει. Οι βοριάδες στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και μόνο αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6. Θερμοκρασία σε κάμψη στη δυτική Και βόρεια χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως αυτή θα ανέβει στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές σύντομες μπόρες ή και λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Στα παραθαλάσσια τμήματα τη Μαγνησία και τις Σποράδες ο καιρός δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει καλός.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 23 έως 37/39 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 25 έως 34/36 βαθμούς Κελσίου

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται αρχικά καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Υπάρχει όμως με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία μεγάλη πιθανότητα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της Ήπειρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Θερμοκρασία σε κάμψη σε όλη τη χώρα θα φτάσει στα δυτικά Και βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 ενώ στα νησιά θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μακριά από τη θάλασσα και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 21 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 23 έως 31/33 βαθμούς Κελσίου

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται γενικά καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Μικρή είναι η πιθανότητα κάποιας από αυτές τις μπόρες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοι εως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα τους 29 με 31.

Στη Θεσσαλία γενική καλοκαιρία με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες παροδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 20 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 23 έως 30/32 βαθμούς Κελσίου

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι εξασθενημένη στα δυτικά Και βόρεια πελάγη νότια τμήματα του Αιγαίου θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε άνοδο στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας όπου θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 ενώ στα νησιά οχι πάνω από 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπεται καλοκαιρία με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε:
ΛΑΡΙΣΑ – Τρίκαλα – Καρδίτσα από 21 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου
Βόλος – Σποράδες- παράλια από 24 έως 33/35 βαθμούς Κελσίου

Βασίλειος Πανάκογλου – Τ.Ε Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Προγνώστης
e-meteolarissa.blogspot.gr
e-mail: meteovas79@yahoo.gr
fb: Vassilis Panakoglou

Δείτε επίσης

Βρείτε μας