Ρουμανία: Σχέδια επιβολής ισόβιας κάθειρξης σε παιδεραστές μετά την υπόθεση – θρίλερ της 15χρονης

Έκτακτο διάταγμα θα εγκρίνει η Ρουμανία με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης σε περιπτώσεις βιασμού και την παιδεραστίας, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Βιορίτσα Νταντσίλα.

Η απόφαση φτάνει λίγες ημέρες μετά την υπόθεση – θρίλερ απαγωγής και δολοφονίας 15χρονης από 65χρονο που προκάλεσε σάλο και διεθνή κατακραυγή.

Η 15χρονη είχε τηλεφωνήσει τρεις φορές στο 112 ζητώντας βοήθεια, με την Αστυνομία να αναφέρει ότι εισέβαλε στο σπίτι του απαγωγέα της 19 ώρες μετά.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι του υπόπτου. Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Στο σπίτι του υπόπτου η αστυνομία βρήκε σε ένα βαρέλι δύο ανθρώπινα πτώματα και κοσμήματα.

Πολιτικοί τριγμοί ακολούθησαν μετά το θρίλερ, με τον υπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας, Νικόλαε Μόγκα, να παραιτείται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας και δύο αξιωματούχοι της περιφέρειας Ολτ αποπέμφθηκαν έπειτα από την ολιγωρία που έδειξαν οι αρχές.

Την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Ίοαν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής, Κριστιάν Βοϊκολέσου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα λίγο προτού παραιτηθεί.

«Έχω μηδενική ανοχή στην έλλειψη ανθρωπιάς και σεβασμού προς τους πολίτες» υπογράμμισε η πρωθυπουργός παρουσιάζοντας σε δημοσιογράφους τα σχέδια της κυβέρνησής της.

Οι παιδεραστές και βιαστές που κρίνονται ένοχοι στη Ρουμανία αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 7 και 12 χρόνια αντιστοίχως. Στην περίπτωση που το θύμα πεθάνει, οι βιαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με κάθειρξη 18 ετών.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας