Περιορισμένος ο αριθμός των επικίνδυνων ημερών για πυρκαγιά στη Θεσσαλία

Ήπιο μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο μισό της φετινής αντιπυρικής περιόδου (01/05 – 31/07/2019) στο σύνολο της Ελλάδας, αλλά και ειδικότερα στη Θεσσαλία. Με βάση τα δεδομένα που παράγει και διατηρεί το EAA/meteo.gr, ο αριθμός των ημερών με υψηλή ή ακραία επικινδυνότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένος στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως φαίνεται στον επόμενο χάρτη, λιγότερες από 20 ήταν οι «επικίνδυνες ημέρες» στο σύνολο της Θεσσαλίας, με μοναδική εξαίρεση τα νοτιοανατολικά όρια του Νομού Λάρισας, όπου ο αριθμός των «επικίνδυνων ημερών» ξεπέρασε τοπικά τις 20-30. Σε αυτή τη θετική, μέχρι σήμερα, εικόνα έχουν συνεισφέρει οι πυρό-μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα μας, επηρεάζοντας και το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας.

Οι συνθήκες αυτές χαρακτηρίστηκαν από χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, ασθενείς ανέμους και μεγαλύτερο ύψος βροχοπτώσεων από τα κλιματικά επίπεδα.

Χάρτης. Αριθμός ημερών με υψηλή ή ακραία επικινδυνότητα, με βάση τον πυρό-μετεωρολογικό δείκτη Nesterov, για την περίοδο 01/05 – 31/07/2019.

Πηγή: meteo.gr (Θ. Μ. Γιάνναρος)

Δείτε επίσης

Βρείτε μας