Όταν η φυλακή σου φαίνεται παράδεισος: Έμποροι ναρκωτικών κάλεσαν την αστυνομία για να τους σώσει από τον… καύσωνα

Ήταν κλεισμένοι σε ένα κοντέινερ στο λιμάνι της Αμβέρσας και κινδύνευαν να σκάσουν καθώς η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο λόγος για δύο άνδρες, που κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης, και οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία για να τους απελευθερώσει από το «κρησφύγετό» τους. Η κρυψώνα τους είχε μετατραπεί σε παγίδα λόγω του καύσωνα.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 25 ετών, προφυλακίστηκαν σήμερα, αφού τους ασκήθηκε δίωξη, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Αμβέρσας.

Τα γεγονότα εκτυλίχθησαν την Τετάρτη σε μια από τις αποβάθρες του εμπορικού λιμανιού του Βελγίου, που θεωρείται μια από τις βασικές εισόδους κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική. Γύρω στο μεσημέρι, οι τοπικές αστυνομικές αρχές έλαβαν μια κλήση από τους δύο άνδρες που δήλωσαν ότι έχουν «παγιδευτεί» μέσα σε ένα μεταλλικό εμπορευματοκιβώτιο, στο οποίο έκρυβαν ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να εντοπίσουν το κοντέινερ στο λιμάνι. Ανοίγοντάς το, με προτεταμένα τα όπλα τους, είδαν δύο γυμνόστηθους άνδρες που παραδόθηκαν αμέσως, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση. Κάποιοι εργαζόμενοι στο λιμάνι φρόντισαν να βρέξουν τους συλληφθέντες με νερό για να τους ανακουφίσουν από τη ζέστη.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν στο κοντέινερ και έκαναν λόγο μόνο για «ένα φορτίο κοκαΐνης». Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Gazet van Antwerpen, επρόκειτο για «εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης».

Το 2018 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Αμβέρσας περισσότεροι από 50 τόνοι κοκαΐνης. Από το 2014, η ποσότητα που κατάσχεται σε ετήσια βάση έχει εξαπλασιαστεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: enikos.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας