Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα το κρουαζιερόπλοιο – ιστιοφόρο «Club Med 2»

Με επιβάτες εκατοντάδες γαλλόφωνους τουρίστες, Γέλλους, Βέλγους και Ελβετούς, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το υπό γαλλική σημαία κρουαζιερόπλοιο-ιστιοφόρο «Club Med 2».

Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη ευκαιρία να επισκεφθούν και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Λόγω της ιδιαιτερότητάς του, αφού είναι και τετρακάταρτο ιστιοφόρο, μπορεί να ταξιδεύει και με τα πανιά του ανοιχτά, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ. Μεταφέρει 303 επιβάτες, έχει 219 μέλη πληρώματος και προσφέρει κυκλικές κρουαζιέρες στο Αιγαίο καταπλέοντας σε ελληνικά νησιά και πόλεις με τουριστικό ενδιαφέρον.

Η πλειονότητα των επιβατών από το πρωί κινείται στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, καθώς και τα φημισμένα χωριά του Πηλίου.

Το κρουαζιερόπλοιο «Club Med 2» κατέπλευσε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προερχόμενο από τη Σκιάθο, όπου έφτασε χθες και αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού από τους χιλιάδες τουρίστες του νησιού. Οι επιβάτες έβγαιναν στην παραλία της Σκιάθου με ταχύπλοα σκάφη και κατά την ολοήμερη παραμονή του κρουαζιερόπλοιου επισκέφθηκαν τις φημισμένες Κουκουναριές, την παλιά πόλη της Σκιάθου, το Κάστρο, αλλά και τη Μονή της Ευαγγελίστριας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας λιμενικών υποδομών στο νησί, αφού δεν υπάρχουν δυνατότητες προσέγγισης μεγάλων πλοίων, ακόμα και επιβατικών, αλλά και την επί δεκαετίες υπόσχεση για δημιουργίας μαρίνας στο νησί.

Το κρουαζιερόπλοιο «Club Med 2», μετά τα λιμάνια της Σκιάθου και του Βόλου και την ολοήμερη διαμονή του, θα προσεγγίσει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΜΠΕ)

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας