Στίβος: Δύο χάλκινα μετάλλια στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20 από Πανταζή και Τσίτσο

Με άλλα δύο μετάλλια ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ20 στο Μπόρος της Σουηδίας.

Ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν και ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, κατάκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο και μετά το τέλος της διοργάνωσης, η Εθνική ομάδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τέσσερα μετάλλια, καθώς κατέκτησε ένα χρυσό με την Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν και ένα αργυρό με τον Χρήστο Φρατζεσκάκη στη σφύρα.

Στο τριπλούν ο Πανταζής έκανε ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 16,08μ., ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 16 μέτρων στην καριέρα του. Έτσι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίω από τον Ουκρανό Κοβαλένκο (16,50μ.) και τον Λευκορώσο Μαζέικ (16,22μ.).

Στον ακοντισμό, ο Τσίτσος έκανε επίσης ατομικό ρεκόρ, καθώς έριξε βολή στα 77,79μ., που τον έβαλε εύκολα στα μετάλλια. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Ελβετός Σιμόν Βιέλαντ που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 79,44 μ., ενώ δεύτερος ήταν ο Λετονός Κριστιάνις Σούνταζ με βολή στα 79,23μ. Αντίθετα, στον τελικό του ακοντισμού στις γυναίκες, η Ολυμπιονίκης στις Νέες, Ελίνα Τζένγκο, ήταν τέταρτη με βολή στα 53,99μ., χάνοντας ένα μετάλλιο στις λεπτομέρειες.
Πηγή: iefimerida.gr

Βρείτε μας