Ατύχημα στον Όλυμπο – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τραυματισμένη ορειβάτισσα

Στο πλέον απόκρημνο σημείο του Ολύμπου, στην ορθοπλαγιά του Παραμύτικα, από την πλευρά των Καζανιών έπεσε μία αναρριχήτρια κατά τη διάρκεια αναρρίχησης, με ομάδα ορειβατών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αναρριχήτρια φέρει σοβαρά τραύματα, μεταξύ άλλων, σε θώρακα, αυχένα και μέση. Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών και διασωστικών ομάδων.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ελισάβετ Σταυριανίδου έχει σημάνει συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε αναμονή και ελικόπτερο για να σπεύσει στο σημείο. Μεγάλη κινητοποίηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Διασώστες από Κοζάνη, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη σπεύδουν στο σημείο.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης αναρριχήτριας στη θέση «Ορθοπλαγιά Παραμύτικα» στον Όλυμπο. Η γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης. Έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ελικόπτερο Super Puma», αναφέρει στο Twitter η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Πηγή: thessnews.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας