Πυρκαγιές σε Ασφάκα και Πέραμα με ενδείξεις εμπρησμού

Οι πρώτες ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού έφεραν και τις πρώτες πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Τόσο η φωτιά της Ασφάκας όσο και του Περάματοςσήμαναν συναγερμό σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία ενώ και για τις δύο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού. Μάλιστα για την περίπτωση της Ασφάκας όπου η φωτιά ξέσπασε σε πέντε διαφορετικά σημεία αναζητείται ύποπτο όχημα που νωρίτερα είχε κινηθεί στην περιοχή. Η άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα.

Η φωτιά στην Ασφάκα με βάση τα σημεία που ξεκίνησαν και την φορά των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είχε ως στόχο το δάσος που καλύπτει την πλαγιά ενώ έκτακτα μέτρα ελήφθησαν στις δύο μεγάλες μονάδες εμφιάλωσης νερού. Αργά το μεσημέρι τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά στο Πέραμα

Στο Πέραμα, παρότι κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά ήταν συγκεντρωμένοι σωροί απορριμμάτων, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η εστία δεν προήλθε από κει αλλά από πιο εσωτερικό σημείο.

Η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά σε σπίτια και θα μπορούσε να γίνει γρήγορα απειλητική. Η άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί.

Στο σημείο έσπευσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Και για την φωτιά στο Πέραμα οι ενδείξεις που υπάρχουν παραπέμπουν σε εμπρηστική ενέργεια. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Πηγή: EpirusPost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας