Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Θα απαντήσουμε με συντριπτική ισχύ!

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε χωρίς απάντηση τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που έκανε εναντίον του Λευκού Οίκου ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ροχανί είχε χαρακτηρίσει «διανοητικά καθυστερημένο» τον Λευκό Οίκο με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε σε Ιρανούς αξιωματούχους και στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τραμπ τοποθετήθηκε μέσω Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως… «η αδαής και πολύ προσβλητική ανακοίνωση που έκανε σήμερα το Ιράν δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν ενάντια σε οτιδήποτε αμερικανικό θα αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη και συντριπτική ισχύ. Σε ορισμένους τομείς, συντριπτική σημαίνει αφανισμός. Δεν έχει πλέον άλλους Τζον Κέρι και Ομπάμα!».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Ο υπέροχος ιρανικός λαός υποφέρει χωρίς πραγματικό λόγο. Η ηγεσία τους ξοδεύει όλα της τα χρήματα στην Τρομοκρατία και ελάχιστα σε οτιδήποτε άλλο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ξεχάσει τη χρήση βομβών από το Ιράν, που σκότωσαν 2.000 Αμερικανούς και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους».

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας