Απάντηση Κ. Τζανακούλη σε Κόκκαλη: «Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο φίλος μου…»

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τη ΝΔ Κώστας Τζανακούλης αναφέρει:

«Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο φίλος μου και πρώην συνεργάτης κ. Βασίλης Κόκκαλης. Υποψήφιος σε ένα κόμμα που βρίσκεται σε αποδρομή, την στιγμή που οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου δείχνουν την καθίζηση τους.  Μετά και την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στη Λάρισα, τα περιθώρια στενεύουν. Δεν είναι ευχάριστο για μένα να βλέπω πρώην συνεργάτες να βρίσκονται σε τόσο δυσχερή θέση αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα τους θύμιζα τα λόγια του Σάρτρ : «είμαστε οι επιλογές μας».

Θα μπορούσα να μιλάω για τα αγροτικά θέματα για μέρες, καθώς είναι γνωστό ότι η σχέση μου με τη γεωργία είναι άκρως βιωματική, πέρα από σπουδές, πτυχία, διδακτορικά, μακριά από υπουργεία και ακριβά κοστούμια. Περνά μέσα από τον ιδρώτα και την αβεβαιότητα της σοδειάς.

Περνά μέσα από τις υπέρογκες αγροτικές εισφορές, τον ανεξήγητο ειδικό φόρο στο κρασί, τις εξασθενημένες τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα και το γενικότερο αγώνα του κάθε αγρότη να κρατήσει τα παιδιά του στα χωράφια.
Κάτι που βιώνω καθημερινά στα χωριά του νομού είναι μια αγωνία για το μέλλον. Μια αγωνία που δεν θα ήθελα να υποτιμήσω, μιλώντας για το ποιανού οι πολιτικές έβλαψαν περισσότερο. Λύσεις ποτέ δεν βρέθηκαν με στείρα αντιπαράθεση.

Είναι καιρός να μπουν στην άκρη οι μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δείτε πού μας οδήγησαν. Στη ΝΔ σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα. Όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η χώρα χρειάζεται και αξιόλογη αντιπολίτευση για να πάει μπροστά. Είναι καθήκον της αντιπολίτευσης να συνέλθει, να καταλάβει, να συναινέσει, να εκφράσει πολιτικό, δημιουργικό λόγο. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό ο κ. Κόκκαλης. Ποτέ δεν είναι αργά».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας