Αναστάτωση και ταλαιπωρία στους Λαρισαίους από τα κατεβασμένα «ρολά» της Τράπεζας Πειραιώς (ΦΩΤΟ)

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 31 Μάη οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών της Λάρισας.

Μία απεργία που προκάλεσε πάντως αναστάτωση στον κόσμο, καθώς το γεγονός πως ήταν και η τελευταία μέρα του μήνα και αρκετοί ήταν αυτοί που ήθελαν να διεκπεραιώσουν διάφορες υποχρεώσεις βρήκαν… κλειστές πόρτες.

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι των τραπεζών απεργούν σήμερα αντιδρώντας σε απόσχιση και απολύσεις, ενώ εκτός από τη Λάρισα, κινητοποιήσεις γίνονται από το πρωί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα στην πόλη. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, που συμμετείχαν μαζικά και αποφασιστικά στη σημερινή απεργία και στην πορεία, κόντρα στα σχέδια της τράπεζας για απόσχιση της υπηρεσίας διαχείρισης κόκκινων δανείων (RBU) και την μεταφορά 1.200 τραπεζοϋπαλλήλων σε ξένα funds.

Όλοι μαζί στείλαμε ένα σαφές μήνυμα πως δε θα δεχθούμε καμία απόσχιση καμία απόλυση στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων!

Γυρνάμε την πλάτη σε όσους ακόμα και τώρα καλλιεργούν κλίμα ηττοπάθειας, εφησυχασμού και αναμονής.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς σε απεργιακή κλιμάκωση. Όλοι στην απεργία!

Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να έχει συμπαραστάτη όλο το λαό, γιατί οι συνέπειες αυτής της απόφασης της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες χιλιάδων δανειοληπτών που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Επιπλέον αυτήν πρακτική θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους».

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης

Βρείτε μας