Γερογιώκας για ομιλία Τσίπρα: Άδεια πλατεία, άδεια καρδιά, άδεια κάλπη

Με ανακοίνωση του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και του τομέα Εξωτερικών Ηρακλής Γερογιώκας αναφέρει για την χθεσινή ομιλία Τσίπρα στη Λάρισα:

 

Πόσο σημασία μπορεί να έχει στην Ελλάδα του 2019 αν μια πλατεία γέμισε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας ή όχι ; Έχει μόνο στο να αντιληφθεί κανείς αν η νοοτροπία μας έχει κάνει κάποια βήματα εμπρός ή ακόμη βολοδέρνει ανάμεσα στην κουτοπονηριά της τουρκοκρατίας και την δουλικότητα της αποικιοκρατίας.
Στην Ελλάδα της κρίσης δεν θα περίμενε κανείς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις λαοθάλασσες παρόμοιες με αυτές περασμένων δεκαετιών. Είναι ολοφάνερο πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες έχουν πάρει ένα πολύ αυστηρό μάθημα και πλέον είναι -δικαιολογημένα-δύσπιστοι.
Στις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις που έγιναν στη Λάρισα, η παρουσία του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, με μία κάποια υπεροχή στην συγκέντρωση της ΝΔ, που ίσως και λόγω αντιπολίτευσης παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση. Πέραν τούτου, θα περίμενε κανείς η χώρα να οδηγηθεί σε αυτήν την σημαντική αναμέτρηση εν μέσω αντιπαράθεσης για νευραλγικούς τομείς της ζωής μας , οι οποίοι διακυβεύουν όχι απλά το δικό μας μέλλον αλλά και το μέλλον αυτού εδώ του τόπου σαν εθνική οντότητα. Αναφέρομαι στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό θέμα, την παιδεία, τις σχέσεις με την Εκκλησία και με την Ε.Ε.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, όμως, ανεβαίνοντας στο βήμα , έδειξε ότι υπολείπεται σε ανάστημα. « Είμαστε περισσότεροι από τον κόσμο που είχε η ΝΔ στην άλλη πλατεία που είναι και μικρότερη, εσείς γεμίσατε την μεγάλη πλατεία της Λάρισας», έλεγε. Λίγα μέτρα πιο πέρα τα λεωφορεία σταματούσαν, μερικά παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο και κάποιοι άλλοι ψώνιζαν ανέμελα. Ο Ελληνικός λαός δεν χρειάζεται έναν πρωθυπουργό ο οποίος για τα μάτια του κόσμου « γεμίζει» πλατείες ή επιδίδεται σε τέτοιου είδους συγκρίσεις, λες και αυτό είναι το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Έβαλε διλλήματα που απέχουν από την πραγματικότητα επειδή την έχει βιάσει κατάφωρα και αντιλαμβάνεται ότι αυτήν τον εκδικείται, όσο και να προσπαθεί να την αποφύγει. Ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει μία τέτοια προσέγγιση στα πράγματα, τόσο ταγμένη στην επικοινωνιακή του πολιτική που δείχνει μια παγερή αδιαφορία για τα προβλήματα που δημιούργησε. «Πολεμάμε το παλιό», λέει όταν την πόρτα του αυτοκινήτου του την άνοιξε το πρωτοπαλίκαρο του κ.Τσοχατζόπουλου στην πόλη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη που ξεκίνησε σαν δεξιός και καταλήγει οπουδήποτε η βουλευτική έδρα προστάζει. Ο κ.Τσίπρας προτίμησε να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα σε βαθμό φαντασιακό, αψηφώντας κάθε έννοια λογικής, όπως τότε με το δημοψήφισμα, δείχνοντας απίστευτο κυνισμό στις ψυχές που ανέμιζαν μια φανταχτερή σημαία στο πλήθος.
Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι σε μία άδεια πλατεία , διαθέτει μία άδεια καρδιά καθώς αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο πέρα από την δική του επιβίωση , την οποία θα προσπαθήσει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο. Αργά ή γρήγορα όμως, οι άδειες καρδιές βρίσκουν άδειες τις κάλπες. Προς τα εκεί πάει, και προς τα εκεί πρέπει να πάει.

 

Του Ηρακλή Γερογιώκα
Εκπαιδευτικού.

Βρείτε μας