Θύμισε… Χριστόδουλο! Οι «απαιτήσεις» Ιερώνυμου και το κήρυγμα στους πολιτικούς

Θύμισε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και δεν άφησε έξω από τη συζήτηση το κομμάτι της πολιτικής στη γιορτή της Λάρισας και του Αγίου Αχιλλίου.

Με απαιτήσεις από μία ενωμένη Θεσσαλία παρουσιάστηκε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του από την κεντρική πλατεία της Λάρισας απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος αφού μίλησε για την γιορτή της Λάρισας, αναφέρθηκε στην Θεσσαλία που πορεύεται ενωμένη. «Είναι δική μας εορτή, είμαστε σήμερα όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον Άγιο» και συνέχισε αναφερόμενος στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Πορευόμαστε ενωμένοι στη Θεσσαλία. Στην περιοχή υπάρχει ένα πνεύμα ενότητας κι αυτό φαίνεται και στην Αθήνα. Έχουν επιτευχθεί σημαντικές συνέργειες. Η αρχή είναι από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, και μεταξύ τους όλοι οι δήμαρχοι των πόλεων συνεργάζονται άψογα, όπως και όσοι ασχολούνται με τα κοινά».

Ογκολογικό κέντρο κι αερογραμμές

Για να αναφέρει στη συνέχεια της απαιτήσεις του. «Έχουμε την απαίτηση να ακουγόμαστε περισσότερο. Αν βοηθηθούμε λίγο, μπορούμε σαν Θεσσαλία να προσφέρουμε πολλαπλάσια πίσω. Απαιτούμε λοιπόν, δίχως όμως παιχνίδια μικροπολιτικής.

Ένα από αυτά είναι το έργο του ογκολογικού κέντρου που θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, ενώ σημαντικό είναι να δημιουργηθούν και αερογραμμές που θα συνδέουν την Θεσσαλία.

Ζητάμε λοιπόν από όλους να έχουν επιχειρήματα κι όχι χαρακτηρισμούς. Θέλουμε να έχουμε ενότητα και οι πολιτικοί μας οφείλουν να την προφυλάξουν».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας