Ρένα Καραλαριώτου: «Όποιος θέλει να κερδίσει ας ποντάρει σε μένα»

Κρίνοντας την δημοτική Αρχή για πέντε χρόνια αδράνειας και μετριότητας, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λάρισα Μπροστά», Ρένα Καραλαριώτου, μίλησε με αισιοδοξία για το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο της παράταξης και την αλλαγή που χρειάζεται η πόλη της Λάρισας στην εκπομπή «Δεν έχουν τον Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδά στο ραδιόφωνο της TRT 95,1.

Η υποψήφια δήμαρχος, ανέλυσε τα σχέδια που έχει θέσει η ίδια με την προσοχή της να πέφτει και στις συνοικίες που τόνισε πως έχουν παραμεληθεί από την παράταξη του Απόστολου Καλογιάννη, όπως και για τις καθυστερήσεις στο να πράξει έργο, χαρακτηρίζοντας κινήσεις πανικούς αυτές του νυν δημάρχου.

Σημαντική αναφορά έγινε και στις αναθέσεις της δημοτική Αρχής και την αισιοδοξία της πως ο κόσμος τις μεταφέρει θετικά μηνύματα όλο αυτό το διάστημα. Αναλυτικά:

«Δεν έχω ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση. Είναι ένας δρόμος με τρέξιμο και φυσιολογικό άγχος, αλλά είναι ένα ωραίο ταξίδι. Βρισκόμαστε και μιλάμε με τους συμπολίτες, έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο που μεταφέρει την ιδέα της παράταξής μας.

Είναι θέσεις που ουσιαστικά έχουν κλείσει, αλλά αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο κατά 95% με 97%. Την Δευτέρα 6 Μαΐου θα ανακοινώσουμε το ψηφοδέλτιο συνολικά, ανοίγοντας και το εκλογικό μας κέντρο για να μας βρίσκουν πιο εύκολα οι συμπολίτες. Αυτή την περίοδο επιλέγουμε να πάμε στις συνοικίες για να επικοινωνούμε με τους κατοίκους».

Για τις συνοικίες: «Αυτό που μας λένε όλοι οι Λαρισαίοι, είναι πως οι συνοικίες έχουν ξεχαστεί. Λες και δεν υπάρχουν στο χάρτη. Πήγαμε στον Άγιο Θωμά και είδαμε παιδικές χαρές όχι απλά επικίνδυνες για παιδιά, αλλά ούτε για χώρες του τρίτου κόσμου. Με ψηλά χόρτα που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς, φίδια και τρωκτικά.

Ο κ. Καλογιάννης τρέχει πίσω από το πρόγραμμά μας και τις επισκέψεις μας. Πήγαμε στον Άγιο Θωμά και μάθαμε πως στη συνέχεια πήγε κι έκοψε κάποια χόρτα, δίχως όμως να επιδιορθώσει τα όργανα και τις σίτες. Υπάρχει ένας προεκλογικός πανικός. Κάνει ασφαλτοστρώσεις που χαλάνε τις επόμενες μέρες όπως στην οδό Βόλου, Φαρσάλων και Καρδίτσης».

Για τα έργα: «Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Εμείς έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία, στο δικός μας σχέδιο πρέπει πρώτα να δημιουργηθούν οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, περιφερειακά πάρκινγκ, πάρκινγκ στο κέντρο. Να μειώσουμε το εισιτήριο του αστικού, που θα μειωθεί οριζόντια στο 50%.

Δεν είναι αντίθετοι κι αυτοί. Θέλουμε να ανεβάσουμε τους πολίτες στο αστικό ΚΤΕΛ και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα και φιλοσοφία.

Αυτά τα μέτρα έπρεπε να γίνουν πρώτα και μετά οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και οι πεζοδρομήσεις. Ο απερχόμενος δήμαρχος τα έχει κάνει όλα ανάποδα. Προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει με τον ίδιο να έχει βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο».

Για τους λαμπτήρες: «Φέραμε χθες το θέμα με την αντικατάσταση των λαμπτήρων με Led. Στο δικό μας σχέδιο, θα έπρεπε να γίνει από τον πρώτο χρόνο υπήρχε η χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή με 4.000.000 ευρώ και θα μπορούσε ήδη να έχει εξοικονομήσει ενέργεια ο Δήμος στο 40% που σημαίνει περίπου 1.500.000 που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί σε άλλες δράσεις. Αυτά τα πέντε χρόνια δεν άλλαξε μια λάμπα και χθες μας είπανε πως αδυνατούν να βγάλουν την προκήρυξη και θα την κάνει η Εγνατία. Όταν ρωτήσαμε τι συνέβη αυτά τα πέντε χρόνια μας μίλησαν για γραφειοκρατία. Αυτό το πληρώνουν οι πολίτες με τα τέλη μας και δεν βλέπουμε έργα».

Για τις απευθείας αναθέσεις: «Έχουμε σαν αντιπολίτευση το ρόλο να ελέγχουμε τη δημοτική Αρχή. Ασκήσαμε το θεσμικό μας ρόλο κι αυτό είναι η πεμπτουσία των εκλογών. Ο κ. Καλογιάννης στον πανικό του δημιούργησε μία πόλωση. Με δημοσιεύματά μας βγάζαμε ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων για το Πάρκο των Ευχών, έβγαλε προσωπική ανακοίνωση κάνοντας επίθεση σε μένα. Δεν απάντησε στις παρατάξεις με επιχειρήματα, αλλά με προσωπικές επιθέσεις.

Θεωρώ πως έχει δημιουργήσει μία πόλωση από τον κ. Καλογιάννη. Όταν ο ίδιος κατηγορούσε την προηγούμενη δημοτική Αρχή για απευθείας αναθέσεις δεν είναι μία πόλωση. Ο ίδιος έκανε αναθέσεις 1.500.000 ευρώ μόνο για ένα χρόνο και μία διεύθυνση. Ο κ. Καλογιάννης θα μας απαγορεύσει πως θα ελέγχουμε τις πράξεις του και πως θα διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών;

Έχουμε τις δηλώσεις του που έλεγε πως δεν θα κάνει καμία απευθείας ανάθεση του 2013 και μ’ αυτή την δήλωση του είναι δήμαρχος και μ’ αυτές τις δηλώσεις ζήτησε την ψήφο των πολιτών χωρίς να τηρήσει τίποτα από αυτά.

Οι απευθείας αναθέσεις θα πρέπει να γίνονται όπου χρειάζονται και εκεί που το επιτρέπει ο νόμος έτσι ώστε να είναι πιο ευέλικτος ο Δήμος. Ο ίδιος όμως δεν έκανε τα ίδια, αλλά και χειρότερα. Εμείς αυτά που λέμε θα τα κάνουμε πράξη».

Για το ΣΒΑΚ: «Συνέχεια μιλάει για το ΣΒΑΚ. Εμείς το ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Είναι θετικό για τη πόλη και είμαστε θετικοί. Σας είπα ότι έχω διαφορετική φιλοσοφία σε κάποια πράγματα. Το ΣΒΑΚ έχει 300 παρεμβάσεις.

Έκανε 3 έργα από τα 100 σε πέντε χρόνια. Βλέπετε την αδράνειά του. Γνωρίζω όλα τα θέματα σαν πολιτικός μηχανικός και ξέρω πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα και σειρά. Αλλά δεν μας αξίζει το μέτριο, πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για την πόλη μας».

Για την δημοτική Αρχή: «Όπως σας είπα εμείς το ψηφίσαμε το ΣΒΑΚ γιατί πιστεύαμε στην ήπια ανάπλαση και σας είπα τις παρεμβάσεις που θεωρώ πως έπρεπε να γίνουν. Ακόμα δεν έχουμε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, αλλά δρόμους διέλευσης αστικών και οχημάτων ταξί. Αλλά αυτά τα πέντε χρόνια κάναμε μόνο τρεις δρόμους. Αυτό θα πρέπει να κρίνει ο κόσμος. Έχουμε δει μόνο μελέτες. Και μπήκαν στο τέλος λίγοι κυβόλιθοι και λίγο πράσινο.

Είναι μία προσπάθεια απελπισίας για να ξεγελάσουν τους Λαρισαίους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον πολίτη. Εγώ περπατάω την πόλη και τις συνοικίες κι όλοι έχουν σοβαρά παράπονα και ψάχνουν την αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων. Στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές και ο κόσμος ζητάει πολιτική αλλαγή.

Ας μην ξεχνάμε πως ο νυν δήμαρχος είχε κι έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην παραβλέπουμε την παρέλαση των Κυβερνητικών προσώπων που δίνουν απίστευτες υποσχέσεις στους Λαρισαίους. Γίνεται μία απίστευτη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον κ. Καλογιάννη, η φιλοσοφία μας όμως εμάς είναι να ενώσουμε τους Λαρισαίους κι όχι να επιτρέψουμε να υπάρχει διχασμός στη πόλη».

Για το ρολόι στο Φρούριο: «Ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πέντε ολόκληρα χρόνια μας είπε χθες πως ψάχναμε το μηχανισμό του ρολογιού για να το κατασκευάσει στη θέση του. Ο μηχανισμός πέντε χρόνια είναι στο δημοτικό αμαξοστάσιο το ξέρουν όλοι. Δεν θέλω να τον λέω ψεύτη, αλλά αυτό είναι ένα απίστευτο ψέμα να μην ξέρει που είναι εδώ και πέντε χρόνια. Πόσο πιο χαμηλά θα ρίξει το επίπεδο στον προεκλογικό πανικό που έχει για να τους χτυπήσει τους Λαρισαίους στο συναίσθημα».

Για τον Πηνειό: «Στο δικό μας σχέδιο είναι να βάλουμε τη Λάρισα στον τουριστικό χάρτη, να φέρουμε επισκέπτες και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια μεγάλα έργα που θα είναι και η ταυτότητά μας και είναι η αξιοποίηση του Πηνειού, του Αρχαίου Θεάτρου και του ΕΘΙΑΓΕ. Για τον Πηνειό υπάρχει μία εγκεκριμένη μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ κι έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ποτάμι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Στα επόμενα πέντε χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα

Εμείς έχουμε εντάξει τα στοιχεία της μελέτης. Το σχέδιο μας περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους άθλησης, περιβαντολλογικό πάρκο χλωρίδας και πανίδας, χώρους στάθμευσης, εστιατόριο, πάρκο νερού και μία τεχνητή λίμνη αν είναι σταθερή η ροή των υδάτων.

Κατηγορηθήκαμε πως όλα αυτά είναι ανέφικτα. Η δημοτική Αρχή της μετριότητας δεν αξιοποίησε τη μελέτη αυτή. Να βάλουμε ένα κυβόλιθο, λίγο πίσσα και τελειώσαμε έχουν στο μυαλό τους. Μας είπα ότι αυτό το έργο δεν γίνεται λόγω απαλλοτριώσεων και ότι δεν γίνεται να γίνεται το υδάτινο πάρκο καθώς δεν βρίσκεται στα σχέδια διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας.

Κανένα έργο στην Ελλάδα δεν γίνεται έτσι χωρίς απαλλοτριώσεις. Και θα πρέπει να τις κάνουμε το είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Ας δούνε μεγάλους δρόμους που έγιναν στην πόλη. Χάνεται χρόνος ναι, αλλά πρέπει να γίνουν μάχες με επιμονή και υπομονή.

Στα σχέδια διαχείρισης υδάτων να ενημερώσω πως δεν περιλαμβάνονται έργα αναψυχής. Για κάθε έργο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Όλα αυτά όμως είναι μέσα στην μελέτη. Έχουμε βάλει ψηλά το στόχο. Θα είναι ένα έργο που θα πρέπει να ασχοληθούν πολλές δημοτικές αρχές, δεν θα ολοκληρωθεί στη δικιά μας θητεία αν εκλεγούμε. Δεν μπορούμε την μετριότητα όμως και είμαστε αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε».

Για την πρόβλεψή της: «Εμείς ακόμα και ισχυρή εντολή να πάρουμε, θέλουμε να έχουμε συνεργασίες με όλες τις παρατάξεις. Κάτι που δεν έκανε ο δήμαρχος που δεν ήθελε να συζητήσει για μεγάλα θέματα. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό και θα το κάνουμε πράξη. Θέλουμε να ακούμε τους πολίτες και να μιλήσουμε, ανταλλάσσοντας απόψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε στόχους και να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα κοινό όραμα.

Εμείς σεβόμαστε όλες τις υποψηφιότητες κι ο καθένας θα δώσει το δικό του στίγμα. Είμαστε αποφασισμένοι για συνεργασίες.

Ο στόχος μας μέσα από το δυνατό ψηφοδέλτιο που έχει δημιουργηθεί είναι μεταφερθεί το δικό μας μήνυμα. Τα μηνύματα από τον κόσμο είναι θετικά και βλέπουμε παράσταση νίκης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο κάθε Λαρισαίος να γίνει κοινωνός του προγράμματος».

Για την προσχώρηση του Ντίνου Διαμάντου στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Καλογιάννη: «Δεν μου αρέσει να κρίνω τις προσωπικές επιλογές, αυτό ας το κάνει ο κόσμος. Θα πω μόνο πως θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του κ. Διαμάντου που κατηγορούσε την δημοτική Αρχή για μία γκεμπελίστικη συμπεριφορά, για απευθείας αναθέσεις. Όλα αυτά υπάρχουν, όπως και οι περίεργες διαδικασίες στο Πάρκο των Ευχών. Ξαφνικά τον βλέπει μαζί με τον κ. Καλογιάννη, ας τον κρίνει ο κόσμος».

Για τη σχέση της με τον Κώστα Τζανακούλη: «Είμαστε ενωμένοι. Είμαστε ένα ψηφοδέλτιο και βρίσκεται κοντά στην προσπάθειά μας. Εμείς ενώσαμε τρεις παρατάξεις κι όχι δύο. Ήρθε μαζί μας και η παράταξη του κ. Διαμάντου με τον Μάριο Ξηρομερίτη και τον Χρήστο Αγορίτσα. Πάμε όλοι μαζί κι ενωμένοι, με ένα πρόγραμμα που είναι συγκεκριμένο. Είμαστε μια γροθιά».

Για τις στοιχηματικές αποδόσεις: «Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά και δεν ξέρω πως λειτουργούν και παίζονται. Στην αρχή έδιναν φαβορί εμάς, όταν το ανακάλυψαν όλοι άρχισαν να αλλάζουν οι αποδόσεις χωρίς να έχει γίνει κάτι. Είναι οξύμωρο πως ακόμα βρίσκεται μέσα στους υποψηφίους ο Ντίνος Διαμάντος.

Εγώ πάντως θεωρώ πως όποιος θέλει να κερδίσει χρήματα ας ποντάρει σε μένα. Δεν υπάρχει καλύτερη δημοσκόπηση από τον κόσμο. Δεν θα μιλήσω για νούμερα, η εκλογική διαδικασία δεν είναι στοιχήματα καθώς αφορά τη ζωή των πολιτών μας. Εμείς είμαστε σίγουροι καθώς έχουμε και δυνατή ομάδα και πρόγραμμα. Αυτό που ζητάμε είναι ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας