Θρίλερ στην Κύπρο: Δύο συλλήψεις για τον φόνο της 38χρονης που βρέθηκε σε φρεάτιο

Η κυπριακή αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στη σύλληψη ενός υπολοχαγού της Εθνικής Φρουράς 35 ετών και ενός φίλου του 30 χρονών για τον φόνο της 38χρονης Mary Rose που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου σε χωριό της Λευκωσίας.

Ο υπολοχαγός φέρεται να είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συναντήθηκε η 38χρονη από τις Φιλιππίνες, με τον οποίο διατηρούσε σχέση και τον είχε γνωρίσει στο facebook με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Η αστυνομία αξιοποιώντας πληροφορίες και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα συγκέντρωσε στοιχεία που δικαιολογούν την σύλληψη των δύο ατόμων που θα οδηγηθούν αύριο στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προφυλάκισης. Για τη δολοφονία συνελήφθη και προφυλακίστηκε και ο πρώην σύντροφος του θύματος, ένας 33χρονος από τη Ρουμανία, ο οποίος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Η 38χρονη Marry Rose είχε εξαφανιστεί μαζί με την 6χτρονη κόρη της στις 5 Μάιου του 2018. Πριν 4 μέρες επισκέπτες στο παλιό μεταλλείο είδαν σε φρεάτιο ένα πτώμα τυλιγμένο σε σεντόνι να επιπλέει στο νερό. Φίλη της 38χρονης την αναγνώρισε από τα σκουλαρίκια αλλά και από τον σωματότυπο. Το πτώμα είχε πεταχτεί στο πάτο του φρεατίου αλλά οι πρόσφατες βροχές έβγαλαν το πτώμα στην επιφάνεια του φρεατίου το οποίο έχει βάθος 130 μέτρα. Το πτώμα ήταν γυμνό και τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με μπλέ σκοινί.

Ωστόσο η αγωνία για την 6χρονη κόρη του θύματος κορυφώνεται καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη και όπως εικάζεται, το κοριτσάκι ίσως να δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα του και να πετάχτηκε στο ίδιο φρεάτιο. Η προσπάθεια να αντληθούν τα νερά, για να ερευνηθεί ο πυθμένας του φρεατίου δεν προχώρησε, καθώς υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσουν οι γαλαρίες και να θαφτούν όλα τα στοιχεία κάτω από τις λάσπες.

Παράλληλα τέθηκε και θέμα ασφάλειας των ανθρώπων που θα συμμετείχαν στην επιχείρηση. Όπως ανέφερε στο Protothema.gr άγκυρη πηγή, στο φρεάτιο υπάρχει 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού τα οποία δεν προέρχονται μόνο από τη βροχή, αλλά και από υπόγειες πηγές. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν γινόταν άντληση, οι σήραγγες θα πλημύριζαν εκ νέου.

Βρείτε μας