Κώστας Αγοραστός: «Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με fake news»

Για το έργο του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το πρόγραμμα του αλλά και τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές μίλησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην εκπομπή «Δεν έχουν τον Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδά στο ραδιόφωνο της TRT 95,1 το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «έχουμε μια πορεία που δείξαμε ότι έχουμε υπερκομματικό πατριωτισμό και πολιτικό πολιτισμό, μια πορεία αλήθειας χωρίς στεγανά, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η δημιουργική ανατροπή που κάνουμε σε όλα έχει την προστιθέμενη αξία της γιατί δώσαμε σε ανθρώπους και μάλιστα σε εργαζόμενους στην Περιφέρεια την δυνατότητα να εκδηλώσουν και να φανούν τα προτερήματα τους, μια διοίκηση πολύ δημοκρατική, ανθρώπινη και μια διοίκηση που πάντα έχει στο μυαλό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και στην πιο δύσκολη στιγμή εμείς δεν τα παρατήσαμε, δεν σηκώσαμε ψηλά τα χέρια παρά συνεργαστήκαμε, συγκρουόμενοι με το παλαιοκομματικό κατεστημένο και η πορεία μας το δείχνει».

Όσον αφορά το έργο του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8 δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, συνολικού ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ ενώ παράλληλα έγιναν εκατοντάδες πρωτοβουλίες, διαβουλεύσεις, διεθνείς συμμετοχές, 21 εθνικά και ευρωπαϊκά βραβεία.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αγοραστός «εμείς δεν μιλάμε με γρίφους, μιλάμε με αλήθειες και όταν εμείς μιλάμε με έργα, οι άλλοι μιλάνε για έργα. Η ουσία είναι ο άνθρωπος, κάθε μέρα και ένα έργο, κάθε μέρα και μια δράση, να πάμε την Θεσσαλία πιο μπροστά και να ολοκληρώσουμε τα έργα μας, τα οποία είναι σε εξέλιξη».

Κάποια από αυτά τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αποτελούν στόχευση για το μέλλον είναι το μεγάλο έργο Λάρισα-Φάρσαλα, η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου, το Κέντρο Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας, η δημιουργία Πλανητάριου στη Λάρισα, η κατασκευή Ποδηλατοδρομίου στο Βόλο και η αλλαγή της εισόδου στην πόλη της Καρδίτσας, όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στις θέσεις εργασίας που δημιούργησαν και δημιουργούν όλα αυτά τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Βουλάγκα για το αν μετά τις εκλογές η Περιφέρεια θα βαφτεί πάλι «γαλάζια» ο Κώστας Αγοραστός απάντησε ότι «το χρώμα που προτιμάω να βάψω την Περιφέρεια είναι το κόκκινο που σηματοδοτεί την παραγωγική επανάσταση που επιτελείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Για τις επερχόμενες εκλογές ο Κώστας Αγοραστός επεσήμανε ότι «πρέπει να είναι η γιορτή της δημοκρατίας χωρίς fake news και χωρίς προσωπικές επιθέσεις. Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με fake news» ενώ τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε είδους debate ενόψει των εκλογών.

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε επίσης και στο υποβρύχιο μουσείο που δημιουργεί στην Αλόννησο, το οποίο είναι ένα καινοτόμο έργο που θα ανοίξει νέες προοπτικές όχι μόνο για την Θεσσαλία αλλά και για όλη την Ελλάδα.

 

 

Βρείτε μας