Στέλλα Μπίζιου: «Είμαι πανέτοιμη και αισιόδοξη για τις εκλογές»

Για τις εκλογές και τον αγώνα που έχει επιλέξει να κάνει μίλησε η Στέλλα Μπίζιου με τη Λαρισαία δικηγόρο και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατία να φιλοξενείται στην εκπομπή «Δεν Έχουν το Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδά στο ραδιόφωνο της TRT 95,1 το πρωί της Τρίτης.

Η Στέλλα Μπίζιου αναφέρθηκε στις διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, μίλησε για το μήνυμα που πέρασε η ίδια σε όλο το νομό της Λάρισας, ενώ αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές τονίζοντας τη σημασία της ψήφου από τον πολίτη.

Η ίδια στην αρχική της τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ημερομηνία των Εθνικών εκλογών που όπως φαίνεται θα είναι τον Οκτώβριο, αλλά και στις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ: «Περιμένω τα πάντα από αυτούς τους ανθρώπους. Είναι η γνωστή τακτική του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τις εξαγγελίες. Αρκετές προεκλογικές εξαγγελίες έτσι ώστε να καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους».

Για τις εκδηλώσεις σε όλο το νομό Λάρισας: «Δεν έχουμε αρκετό χρόνο και πρέπει να είμαστε παντού στηρίζοντας όλες τις υποψηφιότητες. Είδα τομές σε όλα τα ψηφοδέλτια ανά δήμο και είδα νέα άτομα στα ψηφοδέλτια κάτι που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη. Πάντως αν και δεν έχουμε οδηγούς εμείς οι υποψήφιοι πολιτευτές, τα καταφέρνουμε».

Για το πόσο έτοιμη είναι για τις εκλογές: «Είμαι πανέτοιμη. Θα ήθελα να γίνουν εκλογές, αλλά δεν έχω προτίμηση. Βέβαια όποτε και να γίνουν η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός θεωρώ πως είναι αδιαμφισβήτητο αυτό».

Αν θα αυξηθεί η διαφορά: «Θεωρώ πως αυτό δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις στις δημοσκοπήσεις. Απλά εδώ πρέπει να τονίσουμε για τις ευρωεκλογές πως ο ψηφοφόρος θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη, γιατί έχουν υποτιμηθεί. Είναι προάγγελος για τις εθνικές εκλογές, αλλά πρέπει να επιλεχθούν άξιοι άνθρωποι για τις μεγάλες μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο. Είδαμε και την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου την Κυριακή που είναι εξαιρετικό για τη Νέα Δημοκρατία».

Για το μήνυμα που πρέπει να στείλει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές: «Το ερωτηματικό υπάρχει από την αρχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε τα ΑΤΜ και τις ουρές στις τράπεζες και το Σεπτέμβριο στο δημοψήφισμα κέρδισε τις εκλογές. Θεωρώ πως ο ψηφοφόρος έχει καταλάβει πλέον, έχουν γίνει πασιφανή τα ψέματα για να μείνει στην εξουσία και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Για τις Περιφερειακές εκλογές: «Φαίνεται πως ο Κώστας Αγοραστός παίζει χωρίς αντίπαλο. Τι να πούμε γι’ αυτό τον άνθρωπο. Είναι δραστήριος και μιλάει με έργα. Μόνο περηφάνια θα πρέπει να αισθανόμαστε γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Όταν τελειώσει η πολιτική του καριέρα θα αφήσει μία σπουδαία παρακαταθήκη σε όλη την Περιφέρεια με τα έργα του. Έχει ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, ενώ ασχολείται με τα προβλήματα των Δήμων. Και είναι σημαντικό πως συνεργάζεται και ακούει».

Για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Εθνικές εκλογές: «Ίσως για λόγους στρατηγικής δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το ψηφοδέλτιο. Το ενδιαφέρον βρίσκεται άλλωστε στις άλλες εκλογές. Άρα περιμένει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Θα είναι πάντως ένα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα δοθεί ένα τίμιος αγώνας με πολιτικό πολιτισμό. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Λειτουργούμε όλοι σαν να είμαστε σε προεκλογική περίοδο».

Για το πόσο πιο δύσκολο είναι το έργο τώρα: «Είχα περισσότερο χρόνο τώρα για να γνωριστώ με τον κόσμο και να έρθω σε επαφή με τους προηγούμενους δήμους. Την προηγούμενη φορά είχα μόνο 16 μέρες. Στις προηγούμενες εκλογές είχα κάνει έναν αγώνα ταχύτητας. Είμαι πολύ αισιόδοξη και για το αποτέλεσμα της παράταξής μου και για το προσωπικό αποτέλεσμα. Σημασία για μένα έχει και το ταξίδι, θα βγω σοφότερη ότι κι αν γίνει».

Για τον Κώστα Τζανακούλη: «Ο Κώστας Τζανακούλης μου είχε προτείνει το 2012 να κατέβω στην πολιτική, επέλεξα να δοκιμάσω το 2015 και ίσως ο ίδιος θεωρεί πως μέσα κι από μένα αν τα καταφέρω θα έχει κάνει μία καλή επιλογή».

Αν πρόλαβε να στείλει το μήνυμά της σε όλο το νομό Λάρισας: «Θεωρώ πως έχω στείλει το μήνυμά μου. Έχω κάνει περισσότερους φίλους και μιλάω καθημερινά με κόσμο. Φυσικά δεν ξεχνώ την πατρίδα μου την Ελασσόνα που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, αλλά έχω καταφέρει να περάσω το μήνυμά μου. Αυτή η διαδικασία όμως είναι μαγική. Πολλές φορές κουράζεσαι, δεν έχεις τόσο χρόνο για τον εαυτό σου. Αλλά όταν θα εισπράξεις την αγάπη, θα σε κοιτάξει ο ψηφοφόρος και θα σου πει πως πιστεύει σε σένα και στην αλλαγή από τους νέους ανθρώπους σε οπλίζει με δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσεις. Γι’ αυτό θεωρώ πως είτε η επιτυχία, είτε η αποτυχία δεν έχει τόσο σημασία όσο η διαδρομή».

Για τη στήριξη των δικών της ανθρώπων: «Σίγουρα στην αρχή τους φάνηκε περίεργο που ασχολήθηκα μ’ αυτό. Αλλά πλέον με ενθαρρύνουν και ίσως πιστεύουν πως είμαι «φτιαγμένη» γι΄αυτό. Με στηρίζουν όλοι στην οικογένεια όπως και οι φίλοι μου και οι παρέες μου».

Αν της έχει κάνει εντύπωση κάτι κατά τη διάρκεια των εκλογών: «Θυμάμαι πολλά που μου έρχονται στο μυαλό, ειδικά στις προηγούμενες εκλογές. Τις τελευταίες μέρες που είχε κορυφωθεί η αγωνία και ήμουν άυπνη περνώντας τις περισσότερες ώρες στο γραφείο μου στην Ελασσόνα, θυμάμαι επίσης την ημέρα των αποτελεσμάτων που είχα κόσμο στο γραφείο».

Για το πως αισθάνθηκε μετά την καταμέτρηση: «Αισθάνθηκα ένα δέος. Κόσμος με εμπιστεύθηκε με την ψήφο του πως μπορώ να τον εκπροσωπήσω. Και γι’ αυτό δεν τα παράτησα. Επέλεξα να είμαι πάλι υποψήφια αν και είχα προτάσεις για να εμπλακώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά αποφάσισα να μείνω στο εθνικό ψηφοδέλτιο. Έχει ωριμάσει πλέον η ιδέα».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας