«Φωτιά» σε γεμάτες… «κερκίδες» για την πλατεία του Ιπποκράτη και τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

Σε ένα μαραθώνιο δημοτικό συμβούλιο με υψηλούς τόνους και ανεβασμένους σφυγμούς η πλατεία του Ιπποκράτη που βρίσκεται σαν θέμα συζήτησης και η σύμβαση για τα αδέσποτα ήταν τα θέματα που τράβηξαν τα βλέμματα και ανάγκασαν τους δημοτικούς συμβούλους να κονταροχτυπηθούν.

Όλα αυτά με την «κερκίδα» του δημοτικού συμβουλίου να είναι γεμάτοι με πολίτες που ήταν άμεσα ενδιαφερόμενοι με τα συγκεκριμένα θέματα.

Τα στέγαστρα πέρασαν εύκολα…

Κι αν τα στέγαστρα για τις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας πέρασε με σχετικά ήρεμους τόνους, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Σούλτη να ενημερώνει πως θα γίνουν 42 από τις 103 στέγαστρα και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας να αναφέρεται στη βοήθεια που θα δοθεί.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κ. Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε πως «θα ήταν καλύτερο να γίνουν λιγότερα, αλλά να είναι πιο σύγχρονα», ενώ ο Έκτορας Νασιώκας αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν στο κομμάτι της συγκοινωνίας.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφώνησε τονίζοντας πως δεν γίνεται ο Δήμος Λαρισαίων και οι πολίτες να πληρώνουν για μία ιδιωτική επιχείρηση.

«Έδειξαν» τα δόντια τους στην σύμβαση για τα αδέσποτα

Η θερμοκρασία ανέβηκε με το θέμα της σύμβασης για τα αδέσποτα και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος με την συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με το φιλοζωϊκό σωματείο «Σύλλογος Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ν. Λάρισας, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο τη σύμβαση τονίζοντας: «Μιλάμε με το φιλοζωικό σωματείο ως Δήμος εδώ κι ένα χρόνο, υπολογίζοντας και τη δουλειά που γίνεται στο κυνοκομείο της Λάρισας. Φτάσαμε σε ένα σχέδιο σύμβασης γνωρίζοντας πως τα προβλήματα είναι πολλά».

Ενώ συνέχισε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος με το θέμα των προσλήψεων για το κυνοκομείο. «Το ξέρετε πως δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός ατόμων και η συμβολή των σωματείων μπορεί να μας βοηθήσει. Οι Δήμοι έχουν μεγάλοι αδυναμία στις προσλήψεις όπως ξέρετε».

Από την πλευρά του εκπρόσωποι του Σωματείου Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας δήλωσαν πως μπορούν να βοηθήσουν όσο μπορούνε, εξηγώντας πως η σύμβαση δεν είναι οικονομική, αλλά νοιάζεται περισσότερο για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Πολλά κενά και δυσλειτουργίες ανέφερε πως υπάρχουν ο πρόεδρος των Κτηνίατρων Λάρισας κ. Λυτροκάπης, «χαιρετίζουμε τη σύμβαση και είναι ένα σημαντικό βήμα στο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν κενά. Δεν υπάρχει κτηνιατρική κλινική στη Λάρισα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το ποιος συντονίζει τη δράση, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε ένα ατύχημα, όπως και στο κομμάτι της εκπαίδευσης. Όλα αυτά δεν κατοχυρώνονται, ούτε νομικά».

«Προχειρότητα χωρίς κανένα σχεδιασμό»

Η Ρένα Καραλαριώτου επιτέθηκε στη δημοτική αρχή, εξηγώντας πως πέντε χρόνια δεν έγινε τίποτα κι ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές έφτασε κάτι με προχειρότητα. «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, δεν έγινε καμία διαβούλευση στο θέμα με τους κτηνιάτρους. Για μένα όλο αυτό εδώ δεν είναι ένα πεδίο διαμάχης, αλλά ένα θέμα που αντιμετωπίζει η πόλη. Αυτή η σύμβαση γράφτηκε στο πόδι και δεν καλύπτει πολλά πράγματα.

Δεσμευόμαστε πως θα φέρουμε ολοκληρωμένο σχέδιο. Σήμερα θα την ψηφίσουμε, αλλά αν βγούμε θα την αλλάξουμε όπως πρέπει».

Με τον Απόστολο Καλογιάννη να τονίζει πως πρέπει η σύμβαση αν έχει νομικά κενά να «καθαρογραφεί» βάσει των εισηγήσεων των κτηνιάτρων και στη συνέχεια να προχωρήσει.

Άλυτο θέμα η πλατεία του Ιπποκράτη

Για τρίτη φορά η πλατεία στον Ιπποκράτη έφερε συγκρούσεις με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται ξανά στο Δημαρχείο, ζητώντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο Λαρισαίων και εξηγήσεις σ’ αυτά που ζητάνε.

Στην συζήτηση-ενημέρωση, καθώς το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε λόγο να ψηφίσει για κάποια απόφαση, ο Απόστολος Καλογιάννης κάνοντας μία αναδρομή από το 2011 και το 2016 που ο ίδιος έχει ξεκινήσει τη διεργασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για πέντε από τα εφτά στρέμματα που θα κοστολογηθεί λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Φτιάξαμε πράγματα, δεν τάξαμε πράγματα»

Παράλληλα ανέφερε «Με τους ιδιοκτήτες σε μία κοινή ρότα ψάξαμε να βρούμε λύση. Μία λύση για το πως θα απαλλάξουμε και τους παρόδιους που θα έχουν πλέον «φάτσα» στη πλατεία και θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό υπό άλλες συνθήκες . Όλα αυτά για να ξεκινήσουμε τη μελέτη. Μ’ αυτή τη δημοτική αρχή όμως αποκτούν πλατεία.

Εμείς φτιάξαμε πράγματα, δεν τάξαμε πράγματα. Λύνουμε προβλήματα και δεν λέμε ότι θα λύσουμε»!

Για να προσθέσει πως στη συνοικία του Ιπποκράτη αναμένεται να γίνουν ακόμα πολλές ενέργειες μεταξύ αυτών η μονοδρόμηση της οδού Μανουσάκη που θα είναι και είσοδος της συνοικίας, όπως και η πεζοδρόμηση ενός σημείου μπροστά από τον Άγιο Χαράλαμπο.

Θέση για το θέμα πήρε και ο εκπρόσωπος 6 φορέων της συνοικίας κ. Γιώργος Καρπέτας, όπου ήρθε σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο τονίζοντας πως δεν έχει γίνει κάτι στον Ιπποκράτη και ο κ. Καλογιάννης δεν ξέρει την κατάσταση εκεί, για να δει την έκρηξή του και πως τέτοιες ενέργειες είναι υποκινούμενες από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Τρομοκρατία…»

Στην αντίπερα όχθη, η Ρένα Καραλαριώτου επιτέθηκε εκ νέου λέγοντας: «Δεν τιμάει κανένα η επίθεσή του σε πολίτη. Βλέπετε όλοι τι τρομοκρατία περνάμε εμείς εδώ τόσο καιρό…  Δεσμεύομαι ότι θα λύσουμε το θέμα της πλατείας».

Τέλος, στο θέμα της μετεγκατάστασης του 4ου ΕΠΑΛ στο χώρο του πρώην τμήματος της Βιοχημείας, με ερώτημα του Χρήστου Αγορίτσα για το αν τελικά η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί έγκαιρα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης δεσμεύτηκε ότι θα είναι όλα έτοιμα για το νέο σχολικό έτος στις 1/9/2019.

Δείτε φωτογραφίες:

Χρίστος Τζίκας

Δείτε επίσης

Βρείτε μας