Διαμάντος: «Ο Καλογιάννης έδωσε αξία στο θώκο του δημάρχου Λαρισαίων»

Για την απόφαση του να συμπορευθεί με τον Απόστολο Καλογιάννη και την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» μίλησε ο Ντίνος Διαμάντος στην εκπομπή «Δεν έχουν τον Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδά στο ραδιόφωνο της TRT 95,1.

Εκεί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στις αξίες που έχει ο νυν Δήμαρχος Λαρισαίων και πως ταιριάζουν με τη δική του χημεία, θεωρώντας πως είναι άξιος για τη θέση του πρώτου πολίτη της πόλης.

Σχετικά με το αν είχε έτοιμο ψηφοδέλτιο με τη «Νέα Λάρισα» ανέφερε: «Είχα έτοιμο ψηφοδέλτιο για να καταθέσω. Ο απαιτούμενος αριθμός υπήρχε και παραπάνω μάλιστα. Από το προηγούμενο ψηφοδέλτιο η συντριπτική πλειοψηφία ανανέωσε την εμπιστοσύνη της. 49 άτομα μπορώ να τα κατεβάσω.

Εμένα δεν με έβαλε το σύστημα της αναλογική στη σκέψη του εύκολου δρόμου να πάρω απλά το σταυρό και να μπω στο δημοτικό συμβούλιο. Κατέληξα πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, το οφείλουμε με την κεντρική κομματική πόλωση που δεν πρέπει να έχει η πόλη, είναι ένας λόγος που βαδίζουμε όπως κι ο Απόστολος Καλογιάννης με πυξίδα την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση.

Πιστεύω πως η επιλογή αυτή θα δικαιωθεί από τον κόσμο με ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή».

Ενώ συνέχισε αναφέροντας τους λόγους για να συνεργαστεί με τον Απόστολο Καλογιάννη: «Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά πρέπει να εκτιμάς τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που θες να συνεργαστείς. Πρέπει να ταιριάζεις μαζί του, να έχεις τις ίδιες αρχές κι αυτά σε κάνουν να έχεις και τις ίδιες αγωνίες.

Τα προσωπικά χαρακτηριστά, τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα επαγγελματικά εμένα με καλύπτουν απόλυτα, όπως και το λαρισαϊκό λαό για τον πρώτο πολίτη της πόλης».

Για τις εκλογές του 2014: «Εμείς τότε είχαμε δηλώσει ξεκάθαρα πως οι άνθρωποι μας θέλουμε κατά συνείδηση να ψηφίσουν το δήμαρχο που έχει τα χαρακτηριστικά που εμείς σχεδιάζαμε με την δική μας παρουσία. Κι αυτό στάθμιζε ο καθένας. Αρκετοί τότε στήριξαν τον Απόστολο Καλογιάννη, αν και ο Μάριος Ξηρομερίτης κι ο Χρήστος Αγορίτσας είχαν πει πως θα στήριζαν τη Ρένα Καραλαριώτου».

Για την απόσταση του από τη Νέα Δημοκρατία: «Η ανάλυση των στοιχείων έδειχνε ότι είχαμε 8000 ψηφοφόρους το 2014 και πάνω από το 50% ασταύρωτα ψηφοδέλτια. Πάντως η ανάλυση αυτή δείχνει πως ένα μεγάλο ποσοστό ήταν από τον κεντρώο κεντροδεξιό χώρο. Εγώ όμως είμαι σταθερός στις αρχές μου. Δεν θα ασχοληθώ με κάποιους θερμοκέφαλους την κριτική τη δέχομαι. Με δυναμώνει άλλωστε και με διορθώνει για να μην κάνω λάθη. Εγώ λοιπόν δεν έχω απομακρυνθεί από τις πολιτικές μου θέσεις.

Εμείς δεν μένουμε πάντως μόνο στα κομματικά. Για το καλό της πόλης ενώνουμε δυνάμεις. Έχουμε πολλά κοινά με τον Απόστολο Καλογιάννη, με τον Γιώργο Σούλτη όπως και με άλλους συναγωνιστές εκεί που θα δώσουμε τον αγώνα για την πόλη και τη νίκη της Συμπαράταξης από την πρώτη Κυριακή».

 

Αν είναι ικανοποιημένος από το έργο του Απόστολου Καλογιάννη: «Νομίζω πως το πρόσημο είναι θετικό. Το ταμείο είναι θετικό στο τέλος της 5ετίας. Στα δυόμιση χρόνια είχα πει πως πάμε με ένα πρόγραμμα Τζανακούλη. Είχαμε πάρει τα έργα και ήμασταν στα ίδια.

Αλλά υπήρξε ένας οργασμός προετοιμασίας στα δυόμιση χρόνια που έκανα αυτή την καλόπιστη κριτική. Υπήρχε το ΣΒΑΚ, η αναβάθμιση των γιορτών Πηνειού και της Agrothessaly. Υπήρχαν σημεία που βελτιώθηκαν πολλά. Και πολλές νέες δράσεις στον κοινωνικό τομέα που ενίσχυσαν το προφίλ και την εξωστρέφεια της πόλης.

Σεβάστηκε το παρελθόν που παρέλαβε με διορθώσεις όπου έπρεπε. Το επέκτεινε κι έβαλε τη δική της σφραγίδα σ’ αυτή τη 5ετία και είμαστε έτοιμοι για το άλμα. Διευρύνουμε τη Συμπαράταξη έτσι ώστε να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας