Οργή Καραμανλή για όσους χρησιμοποιούν το όνομά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, είναι έντονη η ενόχληση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει κινήσεις όσων αυτονομούνται ή εκδηλώνουν τάσεις αυτονόμησης από τη ΝΔ

Mετά τον Ευάγγελο Αντώναρο και την Κατερίνα Παπακώστα, εσχάτως προέκυψε και ο Σάββας Τσιτουρίδης…

Πρόσωπα, που σήμερα δεν βρίσκουν μεταξύ τους κανένα κοινό τόπο και το μόνο που τους ενώνει είναι το ότι αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού για να κατέλθουν ως επικεφαλής κομμάτων ή κινήσεων αρχικά στις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές. Και πάντα με την απροκάλυπτη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την επικοινωνιακή ώθηση της ΕΡΤ και των φίλιων προς την κυβέρνηση, Μέσων Ενημέρωσης.

Κίνητρο δικό τους, η προσωπική φιλοδοξία και οι προσωπικές στρατηγικές. Στόχος της ηγετικής ομάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα που τους στηρίζει ή και τους ενθαρρύνει, η δημιουργία προβλημάτων στη ΝΔ. Όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση και, εσχάτως, την οργή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει κινήσεις όσων αυτονομούνται ή εκδηλώνουν τάσεις αυτονόμησης από τη ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι πάντα «παρών» στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και την κεντροδεξιά παράταξη, παρεμβαίνοντας και με δημόσιες δηλώσεις του. Το έπραξε στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015 και πριν την κύρωση της επιζήμιας για τον τόπο, Συμφωνίας των Πρεσπών. Το έπραξε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 και μετά, όπως και σε όλα συνέδρια της ΝΔ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει πλέον ανοικτά στους συνομιλητές του την έντονη δυσφορία του για τη χρήση του «καραμανλισμού» ως πολιτικού μανδύα για την επίτευξη προσωπικών επιδιώξεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος θεωρεί ότι αυτές οι κινήσεις δεν έχουν καμία τύχη, καθώς οι επικεφαλής τους και όσοι μετέχουν σε αυτές, δεν έχουν διακριτό πολιτικό στίγμα και έρεισμα στην κοινωνία. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, ο Κώστας Καραμανλής τονίζει προς όλους όσοι τον επισκέπτονται και συνομιλούν μαζί του, ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι ισχυρή και σταθερή με ορίζοντα τετραετίας.

«Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αποτελεσματικά σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον. Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη. Που θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους που επλήγησαν περισσότερο και άδικα στα χρόνια της κρίσης. Την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να εξασφαλίσει. Και σε αυτό το μεγάλο αγώνα όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή», είχε τονίσει on camera στις 14 Δεκεμβρίου, προσερχόμενος στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ.

Πηγή: newpost

Δείτε επίσης

Βρείτε μας