Αρβανίτης από Λάρισα: Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε

Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, το τριήμερο 23, 24 και 25 Μαρτίου.

Σήμερα βρίσκεται στη Λάρισα όπου το απόγευμα θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας με θέμα «Ακροδεξιά: Η εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού. Γιατί τώρα Αριστερά στην Ευρώπη».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ο κ. Αρβανίτης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για την πορεία των ευρωεκλογών που όπως είπε «θεωρώ ότι είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων γιατί θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να αποφασίσουν σε ποια ρότα θα πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα για τους Έλληνες. Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι διλημματικές εκλογές, πάντα είναι».

Παράλληλα ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε ότι «Η ΝΔ είναι σε μια λογική ρεβάνς για να ξαναπάρουν πάλι αυτό που θεωρητικά τους ανήκει, εμείς έχουμε μια διαφορετική άποψη η χώρα ανήκει στους πολίτες της. Η Ελλάδα θα απαντήσει στη διαφωνία της για το πως πηγαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, αυτές που έβαλε ο Σόιμπλε, η κ. Μερκέλ με μια πολιτική του Σαλβίνι ή θα απαντήσει με την αριστερά; Θα απαντήσει με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του κ. Μητσοτάκη, που τις βλέπουμε μέσα στο οικονομικό πρόγραμμα του Τραμπ, ή θα απαντήσει με την αριστερά; Σε αυτό το διλημματικό αφήγημα καλούμαστε όλοι που χειριζόμαστε δημόσιο λόγο να πάρουμε θέση στα πράγματα, όπως πήραμε και το 2012, το 2014 και το 2015».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «κάθε μάχη είναι διαφορετική, είναι πολιτικό μήνυμα, στην μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να υπάρχει νίκη. Όταν έχεις μια ήττα, αποτυπώνεις ακριβώς τα αίτια αυτής και επικεντρώνεις στο θέμα και πως αξιοποίησες τον λόγο στη συγκεκριμένη μάχη. Αν χαθεί ο δήμος στη Λάρισα θα πρέπει να δεις γιατί χάθηκε ο δήμος, αν χαθούν οι ευρωεκλογές θα πρέπει να δεις γιατί χάθηκαν οι ευρωεκλογές, όπως πρέπει να δεις και γιατί θα κερδίσεις. Εμείς κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε και για αυτό πήρα κι εγώ αυτή την απόφαση τώρα, και δεν την πήρα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καβάλα στο άλογο. Θεωρώ ότι τώρα είναι η μάχη. Θα είναι σύγκρουση μεγάλη και θα είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι η μάχη των ευρωεκλογών, και δεν θα είναι χαλαρή ψήφος και σε αυτό υπάρχουν ευθύνες και των άλλων κομμάτων που είναι στο πολιτικό σύστημα».

 

Όσον αφορά τις αντιδράσεις σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Αρβανίτης δήλωσε  ότι «στη δημοκρατία οι άνθρωποι μπορούν να διαμαρτύρονται και να διαφωνούν, αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της δημοκρατίας και αυτό που κάποιοι από αυτούς έχουν στο μυαλό τους. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια τομή για την ειρήνη, την ευημερία των ανθρώπων και των πολιτών και την ασφάλεια της περιοχής. Δεν θα δώσω άλλοθι σε φασιστικές ή ακροδεξιές ομάδες που σπεκουλάρουν την εθνική συνείδηση».

 

Χριστίνα Ανδρέου

Βρείτε μας