«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Δήμου Λαρισαίων – Απορίας άξιο να έχει 27 εκ. ευρώ και να μην πληρώνει»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο από το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων του Νομού Λάρισας σχετικά με το θέμα πληρωμών προς εργαζομένους από τον Δήμο Λαρισαίων, που έχει ξεσπάσει και στα τελευταία δημοτικά συμβούλια. Ο πρόεδρος τόνισε πως ο Δήμαρχος, κ. Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε πως αποφεύγει να κάνει τις πληρωμές από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί με δικαιολογίες σημειώνοντας πως όλο αυτό γίνεται και λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Δήμαρχο και αντιδημάρχους του Δήμου Λαρισαίων εδώ και μήνες, για ζητήματα άμεσης παροχής σε εργαζόμενους, συνεχίζεται ο εμπαιγμός με διάφορες δικαιολογίες, έτσι ώστε να πάμε με εκκρεμότητες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους.

Είναι απορίας άξιο, να έχει ο δήμος 27 εκατ. ευρώ, όπως διατυμπανίζει ο Δήμαρχος και να μην εφαρμόζει την ΣΣΕ 2017-2018, να μην πληρώνει την δικαστική απόφαση για τον 13ο και 14ο μισθό, να είναι απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς και οι συνάδελφοι στη δημοτική αστυνομία έχουν να πάρουν στολές από το 2015 (κανονικά είναι κάθε δύο χρόνια), τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Για τους εργαζόμενους που τα τελευταία εννιά χρόνια έχουν υποστεί τις συνέπειες της κυρίαρχης και εφαρμοσμένης αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής, για την οποία είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική Αρχή δεν θέλει ούτε μπορεί να συγκρουστεί, δεν έχει ευρώ. Είναι η λογική του φθηνού εργαζόμενου χωρίς δικαιώματα. Είναι το κλειδί για την πολυπόθητη «μεταμνημονιακή» ανάπτυξη που μας υπόσχονται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών αφού συνεχίζεται και θα συνεχιστεί το τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι τις δικές τους δυνάμεις. Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες». Χρειαζόμαστε σωματείο μαζικό, ταξικό κίνημα, με οργάνωση και αγώνα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο της ανάπτυξης».

Φυσικά το θέμα θα έχει σύντομα επόμενο επεισόδιο και νεότερη εξέλιξη, καθώς στις 15.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και θα συζητηθεί για το τι απόφαση θα παρθεί.

Δείτε επίσης

Βρείτε μας