Διαμαρτυρήθηκαν οι αγρότες έξω από τα Δικαστήρια – Στο πλευρό τους και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)

Τρακτέρ μπορεί να μην εμφανίστηκαν, αλλά αγρότες και φορείς και φορείς συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας στην Κεντρική Πλατεία, δείχνοντας της συμπαράστασή τους στους συνδικαλιστές που διώκονται.

Στο πλευρό τους και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την επικεφαλής της της Πλεύσης Ελευθερίας, να βρίσκεται στη Λάρισα και δηλώνει τη στήριξή της χαρακτηρίζοντας την δίκη πολιτική. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η παραπομπή των αγροτών για την κινητοποιήσεις τους είναι μία αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, φασιστική διαδικασία. Η οποία προδήλως δρομολογήθηκε για να τους αποτρέψει να αγωνίζονται. Εγώ όπως είπα κι από το πρώτο βράδυ, γιατί ήμουν από την πρώτη ώρα που επιδόθηκαν τα πρώτα κλητήρια στις 29 Ιανουαρίου, είμαι εδώ προκειμένου να τους στηρίξω και να τους εμψυχώσω να αγωνίζεται όπως όλη η κοινωνία.

Αυτή είναι μία πολιτική δίκη ξεκάθαρα και απέναντι από τις πολιτικές διώξεις θα εμφανιστεί τείχος αγωνιζόμενων πολιτών, αγροτών της κοινωνίας μας».

Από την πλευρά του, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τόνισε πως είναι μία πρωτοφανής δίκη που γίνεται ξεκάθαρα από την Κυβέρνηση για να τους τρομοκρατήσει. «Αυτή είναι μία πρωτοφανής δίκη που γίνεται στους αγρότες του κόμβου της Νίκαιας. Ευχαριστούμε όλους όσους είναι μαζί μας σ’ αυτή τη μάχη. Υπάρχουν τεράστιες πολικές ευθύνες στην Κυβέρνηση οι οποίες πάντα αντιμετώπιζαν τους αγώνες μας με αυταρχισμό, δίκες, αγροτοδικεία από το 1997 και μετά.

Σήμερα δικάζεται το συνδικαστικό μας δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για το δίκαιό μας. Το κατηγορητήριο μιλάει για ηθική αυτουργία. Ότι αναγκάσαμε οι συνδικαλιστές του αγρότες με δόλο να βγούνε στα μπλόκα με δόλο. Βγήκαμε σε δίκη χωρίς καν να απολογηθούμε. Όλο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και θα πρέπει να δεχθούμε την τρομοκρατία αυτή».

Θυμίζουμε πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών έχει ορισθεί για τις 17 Μαρτίου, στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για την 109η επέτειο του Κιλελέρ.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Δείτε επίσης

Βρείτε μας