Εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκθεση «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» στο Μύλο του Παππά (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης  (Άθως. Ορθοί στην αυλόπορτα) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μύλο του Παππά, παρουσία του φωτογράφου Δημήτρη Λουζικιώτη και του διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας, Αναστασίου Ντούρου που έχει και την επιμέλεια της έκθεσης.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία, παρουσίασαν τη φωτογραφική έκθεση του Δημήτρη Λουζικιώτη  και στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες θυρών και παραθύρων από τις Καρυές και την ευρύτερη περιοχή της Αθωνικής Πολιτείας, έργο για το οποίο o Δημήτρης Λουζικιώτης εργάστηκε από τις αρχές του 2000, φωτογραφίζοντας διαρκώς σε καθένα από τα πολυάριθμα ταξίδια του στην Αθωνική Πολιτεία.

Το πλούσιο αρχείο των φωτογραφιών που προέκυψε, αποτέλεσε τη βάση για την έκδοση ενός λευκώματος -που φέρει τον ομώνυμο τίτλο- και στο οποίο εκτός από το φωτογραφικό υλικό παρατίθενται και πρωτότυπα ποιητικά σχόλια (από τους ποιητές Αγαθή Δημητρούκα, Ντέμη Κυριάκου και Κωνσταντίνο Παλιάν), εισαγωγικό κείμενο του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου, ενώ την τεκμηρίωση των φωτογραφιών έκανε ο αρχαιολόγος Δρ. Νίκος Μερτζιμέκης.

Θυμίζουμε πως η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου. Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 9:00-21:00.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Φωτό: Άλεξ Παπαγεωργίου

Δείτε επίσης

Βρείτε μας