Σάλος στην Πιερία με τις τηλεφωνικές απάτες – Ζητούν 20.000-35.000 ευρώ και λίρες για δήθεν ατυχήματα!

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στην Κατερίνη αλλά και την υπόλοιπη Πιερία, καθώς επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες ζητώντας χρήματα ή λίρες, με το πρόσχημα πως κοντινά συγγενικά τους πρόσωπα έχουν πέσει θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Οι απατεώνες, οι οποίοι στοχεύουν κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, υποδύονται τους χειρουργούς ορθοπεδικούς του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, οι οποίοι ζητούν χρήματα για πανάκριβα υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις υποτιθέμενες επεμβάσεις των τραυματιών.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στον «Ντελάλη» είναι αποκαλυπτικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο περιπτώσεις:

Στην πρώτη περίπτωση, ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα, όπου αρχικά μια γυναίκα την ενημέρωσε πως η κόρη της βρίσκεται στο Νοσοκομείο γιατί την χτύπησε αυτοκίνητο. Ακολούθως το τηλέφωνο πήρε ο «ορθοπεδικός», ο οποίος την ενημέρωσε πως η κόρη της θα υποβληθεί σε επέμβαση, στην οποία θα τοποθετηθούν λάμες στα πόδια και τρία δόντια. Το ποσό που ζήτησε ανέρχεται σε 35.000 ευρώ ενώ ήταν διατεθειμένος να… συμβιβαστεί και με λίρες, εάν αυτές υπήρχαν!

Παρόμοια είναι και η δεύτερη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης: Και πάλι γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας δέχθηκε τηλεφώνημα, στο οποίο την ενημέρωσαν πως η νύφη της έπεσε θύμα τροχαίου, πως έσπασε πόδια και δόντια και πως βρίσκεται στο Νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση. Το ποσό που ζήτησαν σε αυτή την περίπτωση ήταν 20.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως όπως ανέφεραν οι αναγνώστες του «Ντελάλη», τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας που καλούν, δεν μιλούν καλά ελληνικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώσουν τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς τα κρούσματα ήταν πολλά.

Σχετική επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης τονίζοντας πως το Νοσοκομείο ποτέ δεν ζητά χρήματα για νοσηλεία ή επέμβαση και πως οι πολίτες πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να τηλεφωνούν πρώτα στα συγγενικά τους πρόσωπα, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο.

Πηγή: odelalis.gr

 

Βρείτε μας